Land Rover Freelander (deel 2)

Voor een Autovisie Land Rover special ging ik een dagje op stap met de nieuwe Freelander. Hier deel 2 van het artikel.

violalandrover4.jpg

Het is wel duidelijk: de kleinste telg uit de Land Rover-familie oogst bekijks en dat doet hij niet alleen in een landelijke omgeving. Om zijn hipfactor te bepalen en zijn praktische nut te testen neem ik ‘m mee tijdens mijn normale klusjes en dagelijkse bezigheden. Hoe wordt er op hem gereageerd in populaire kringen? En hoe presteert hij in huis, tuin en keukengebruik? De eerste stop is de krappe parkeergarage bij het Confectiecentrum, aan de rand van Amsterdam waar ik heb afgesproken met een collega. Krijg ik deze nieuwe held er zonder ‘schaafwonden’ in of wordt dat zeuren? Als ik onder het hoogtebordje doorrijd, is het even slikken. Mijn eigen coupé ligt een stuk lager; ga ik hier ongewild zijn kruintje scheren? Deze nieuwe groeide tenslotte met drie centimeter in hoogte, vijf in lengte en elf centimeter in breedte ten opzichte van zijn voorganger. Met deze info in mijn achterhoofd, trek ik onbewust mijn hoofd een beetje in op de bestuurdersstoel… en moet om mezelf lachen.

violalandrover2.jpg

Uiteindelijk past de Freelander er natuurlijk ruimschoots onderdoor. Nu is het een kwestie van rondjes omhoog rijden, maar na de eerste twee cirkels staat het zweet me in de handpalmen. Dat ligt niet aan de wagen, maar aan mij. Door de hoge zit kan ik de lage, verraderlijke reling rechtsachter niet zien. Ik moet hier op mijn spiegels rijden en laat dat nou net niet mijn sterkste punt zijn… Als ik later op de middag weer naar beneden cirkel, ben ik al meer vriendjes met de omvang van deze vrije geest, die uiteindelijk juist zeer agiel en compact aanvoelt. (Morgen deel 3 van dit artikel).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*