Koffiepauze? Doe maar wel!

Koffiepauze? Doe maar wel! Nederlanders schijnen het gezegde ‘Het gaat om de reis, niet om de bestemming’ nog niet heel serieus te nemen. Volgens onderzoek van vorig jaar neemt ruim 28% van de Nederlandse automobilisten niet voldoende rust onderweg naar de vakantiebestemming. Dat blijkt uit een peiling van pechhulpverlener Route Mobiel. Volgens Route Mobiel pauzeren automobilisten pas na vier of vijf uur, of zelfs later, terwijl geadviseerd wordt om elke twee uur een stop in te lassen. Meer dan de helft van de automobilisten neemt om de twee á drie uur een rustpauze. 17% doet dat echter pas als zij echt moe zijn, na meer dan vijf uur rijden.

koffie-480x360

“Nederlanders lijken de vakantiebestemming zo snel mogelijk te willen bereiken”, aldus Edward Reinderts, commercieel directeur van Route Mobiel. “Begrijpelijk, maar het is niet verstandig om rustpauzes daarvoor te schrappen of uit te stellen.”
Een groot deel van de respondenten vindt een pauze van een kwartiertje lang genoeg. Een kleinere groep stopt alleen om te tanken en vindt dat voldoende.

2 Comments on “Koffiepauze? Doe maar wel!

  1. Met een klassieke auto is dat zoveel makkelijker, daar geniet je echt van de reis en neem je de tijd.
    Het is toch doodzonde om de eerste en laatste 500 of 1500 km van je vakantie zomaar ‘weg te gooien’?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*