Kilometerbeprijzing werkt

Uit de eerste vertrouwelijke resultaten van de adviesbureaus van de regering, die vorige week uitlekten, blijkt volgens BOVAG en RAI Vereniging één ding zonneklaar: kilometerbeprijzing werkt. Geholpen door een prijsprikkel zullen automobilisten verantwoorder omgaan met hun autogebruik. De afweging ‘neem ik de auto of stap ik op de fiets’ zal in de toekomst vaker worden gemaakt.

Voor het milieu en de bereikbaarheid in ons land is dit een belangrijke stap voorwaarts. Ook het element van eerlijker betalen is een belangrijk voordeel van Anders Betalen voor Mobiliteit. De automobilist betaalt voor gebruik, in plaats van voor aanschaf (BPM) en bezit (Motorrijtuigbelasting of MRB) van een auto. Wie weinig kilometers maakt, betaalt straks minder belasting, wie veel rijdt betaalt meer. Per saldo is de gemiddelde automobilist daarbij niet duurder uit. Mits de MRB en BPM volledig worden afgebouwd.

One comment on “Kilometerbeprijzing werkt
  1. Karel says:

    Nogal logisch dat automobilisten steeds verantwoorder omgaan met hun autogebruik 🙁
    daar hebben we geen dure kastjes, ingewikkelde kilometerheffing of extra ambtenaren voor nodig: http://farm1.static.flickr.com/36/112307607_85d138fa3d.jpg?v=0

    Er is niets eerlijks aan BPM of die gladde benaming “Anders Betalen voor Mobiliteit” . Voor het milieu of bereikaarheid? Ga toch fietsen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*