Karl Lagerfelds autoliefde

Karl-Lagefeld-portretOp 10 september werd deze modekoning 75. Of 80. De precieze geboortedatum van Karl Lagerfeld weet bijna niemand. Wat echter geen geheim is, is dat hij een grote voorliefde heeft voor extravagante voertuigen. En hoewel de SUV-hype allang over is – en bij velen zelfs politiek incorrect vanwege de groen-hype – zweert Karl nog steeds bij zijn Hummer. Drie stuks heeft hij in zijn bezit. Het geniale hoofd van Chanel doet niet bepaald moeilijk over zijn extravagante voorkeuren en de Hummer, die ooit werd ontworpen voor de Amerikaanse strijdkrachten, stal jaren geleden al het hart van de destijds jonge Karl. Hij zegt erover: “De Hummer is voor mij als een pantser, die geeft me een gevoel van veiligheid. Ik heb er twee staan in Parijs en een in Monte Carlo. Ik wil niet op dezelfde hoogte rijden als alle anderen,” aldus een enigszins arrogante Lagerfeld.

LE HUMMER DE KARL LAGERFELD - GENERALE DE LA PIECE DE THEATRE "MADEMOISELLE CHANEL" DE MARIA ADELAIDE AMARAL AU THEATRE DE LA COMEDIE DES CHAMPS ELYSEES

Zelf door de modder baggeren, het gaspedaal intrappen of zelfs maar sturen is wel een no-no voor de modekeizer. ‘Karl de Grote’ laat zich uiteraard altijd chaufferen. Dat de Hummer vooral bekend werd door met goud behangen figuranten uit rap-video’s deert hem niet. Sterker nog, hij voelt zich er waarschijnlijk zeer mee verwant, want wie krijgt er meer dikke, opvallende ringen om zijn vingers dan Karl? En wie heeft de meest bijzondere handschoentjes aan? Daar kunnen de heren rappers nog een puntje aan zuigen.

Karl-Lagerfeld-Hummer2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*