Jeremy Clarkson krijgt de zak

Er was al een paar dagen sprake van, maar nu is de kogel door de kerk: de BBC heeft Top Gear-ster Jeremy Clarkson ontslagen. BBC-baas Tony Hall zegt dat hij de beslissing met ‘pijn in het hart’ heeft genomen. Toch was het besluit om de Top Gear-ster te laten vallen volgens Hall ‘onvermijdelijk’ omdat Jeremy Clarkson wat hem betreft echt een grens heeft overschreden door producer Oisin Tymon eerder deze maand een klap te verkopen.

clarkson

Jeremy werd ruim twee weken geleden door zijn werkgever geschorst vanwege een uit de hand gelopen ruzie met Tymon. Jeremy zou door het lint zijn gegaan omdat de maaltijd die hij kreeg voorgeschoteld, niet helemaal naar zijn zin was. De presentator heeft altijd ontkend dat hij zijn collega heeft geslagen. Volgens Jeremy is er alleen maar wat geduwd en getrokken. Hij heeft dan ook meerdere keren laten doorschemeren dat hij de schorsing onterecht vond.

top gear team

To Gear wordt in bijna de hele wereld uitgezonden; in Nederland door Veronica en in Belgiƫ door Canvas en het programma levert de BBC een vermogen op. Het houdt naar verwachting in de huidige versie op te bestaan. De andere presentatoren James May en Richard Hammond willen naar verluidt het programma niet zonder Clarkson voortzetten.

[Bron: de Telegraaf]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*