Italia a Zandvoort groot succes

logo_alfaromeoDe organisatoren waren blij: Italie a Zandvoort trok afgelopen zondag ruim  38.000 bezoekers. Het Circuit Park Zandvoort was op zondag 26 juni tijdelijk Italiaans grondgebied. Van klassiek tot modern, de Italiaanse vaak exclusieve bolides waren niet alleen statisch, maar ook in actie op het circuit te bewonderen. Naast Ferrari’s, Maserati’s, Lancia’s, Abarth’s, Fiat’s en Alfa Romeo’s was er volop aandacht voor de Italiaanse keuken, mode en lifestyle.

ItaliaaZandvoort2011 (2)

Naast de divisies van moderne, klassieke en exclusieve Italiaanse auto’s, was er ook een aantal spectaculaire demonstraties waa ronder die van een Maserati MC 12 die met ruim 275 km/h over het rechte stuk van het circuit racete.

ItaliaaZandvoort2011 (1)

Gerard de Rooy vestigde in zijn officiële 10 ton wegende en 900 pk sterke Iveco Dakartruck een ronderecord door in minder dan 2 minuten, 1.49.2, een ronde af te leggen.

italiazandvoort020[1]

Het Dakar-fenomeen zei: “Wat een feest. Ik had niet gedacht dat er zoveel mensen zouden komen. Best eens leuk om met de Iveco Dakartruck over een racecircuit te rijden. De mensen vonden het mooi, want ik zag dat ze in de duinen en op de hoofdtribune met gejuich en gezwaai reageerden. Het zijn niet de duinen van Zuid Amerika, maar het Dakaravontuur is nu al een beetje van start gegaan. Het had trouwens niet veel langer moeten duren want na een paar ronden waren de banden zo goed als versleten.”

italiazandvoort005

Circuit Park Zandvoort’s COO Erik Wijers: “Dit enorme succes is een prachtige bekroning op de succesvolle samenwerking tussen Fiat Group en Circuit Park Zandvoort. Daarnaast is ook de bijdrage van de Ferrari Club Nederland en alle andere enthousiaste merkenclubs die aanwezig waren van groot belang om het evenement de sfeer te geven die Italia a Zandvoort uniek maakt. Met 38.023 bezoekers kunnen we met recht spreken van het grootste Italiaanse auto en lifestyle evenement van Nederland.”

italiazandvoort014

italiazandvoort022

1 Comment on “Italia a Zandvoort groot succes

  1. Ik was vorig jaar en het jaar daarvoor geweest en vond de tweede alweer beter dan de eerste heb er zeker van genoten.
    Wat ik wel leuk zou vinden als er de volgende keer ook iets van italiaanse muziek er bij kan zijn dat maakt het echt helemaal af.
    Ga zo door

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*