Hybride en Elekro-auto’s in trek

Met de hoge brandstofkosten (en de milieukwestie) loopt de automobilist wereldwijd warm voor elektrische auto’s en hybrides. De uitkomsten van een onderzoek door Continental onder ruim achtduizend automobilisten in belangrijke internationale markten liegen er niet om:
*Van de ondervraagden zei 36 procent bereid te zijn een hybride te kopen
*Bijna 46 procent staat open voor de aanschaf van een elektrische auto.

Een groot potentieel voor autofabrikanten en hun toeleveranciers die hier weer fijn geld mee kunnen verdienen: u vraagt, wij draaien. Volgens Continental is het overigens de eerste keer dat alternatieve aandrijving van auto’s onderwerp is van grootschalig consumentenonderzoek.

Het is goed nieuws voor onder andere Tesla. Zij gaan behalve de helemaal hierboven afgebeelde roadster ook een volledig elektrische, vijfpersoons, multi-inzetbare sportsedan bouwen die in 2010 op de markt moet komen. Het bereik van de auto zal ongeveer 330 kilometer zijn en de verkoopprijs wordt geraamd op zestig duizend dollar in de VS. 
Gouverneur Arnie Schwarzenegger van Californië maakte in hoogst eigen persoon bekend dat de sedan gebouwd gaat worden in zijn staat. Tesla, bekend van zijn Roadster, heeft grootse plannen voor de toekomst. Ze’ev Drori, CEO van Tesla Motors zegt: ‘Wij ontwikkelen een sedan zonder schadelijke uitstoot, geschikt voor massaproductie en met als doelgroep middenklasse gezinnen. Maar we zullen veel meer betaalbare auto’s gaan bouwen en alleen maar auto’s ontwikkelen zonder schadelijke uitstoot.’

Qua prestaties lijdt de roadster niet echt onder zijn elektrische motor. Hij haalt 200 km/u, trekt op naar 100 in 4 seconden en op een lading haalt hij 365 km.

De elektrische Roadster van Tesla komt ook naar Europa.

De fabriek zegt de vraag in de VS nauwelijks aan te kunnen maar toch 250 stuks met Europese typegoedkeuring te reserveren voor de Europese markt in 2009. De prijs wordt 99 duizend euro (exclusief belastingen) en ze zijn via deze link te reserveren.

1 Comment on “Hybride en Elekro-auto’s in trek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*