Hotel Schloss Fuschl – Oostenrijk

Kwam onlangs op het briljante idee om jullie te voorzien van alle hotel-adressen waar we tijdens de auto-persreizen verblijven. De meeste zijn echt parels!
Hier de eerste uit de serie:

Hotel Schloss Fuschl aan het Fuschlmeer in de buurt van Salzburg in Oostenrijk.

We waren er deze week met Opel die er zijn nieuwe Insignia presenteerde. Het ligt superidyllisch aan het meer en werd in 1950 voor het eerst als hotel in gebruik genomen. Nu is het een van de ‘Leading Hotels of the World’ en onderging in 2006 een 30 miljoen euro kostende renovatie.

 
Het Chateau werd op de helft van de 15de eeuw gebouwd en is van origine een jagershut die werd gebruikt als zomerresidentie door de aartsbisschoppen van Salzburg. De kasteeltoren doet er nog aan denken. Tegenwoordig is in deze toren een cafe en zes van de suites gehuisvest, waaronder de befaamde Sissi-suite.

Dit referereert aan de film-trilogie over Elisabeth, Keizerin van Oostenrijk. Veel van de scenes uit de film met Romy Schneider en Karl Heinz Bohm in de hoofdrollen werden hier gedraaid. Schloss Fuschl werd in die tijd namelijk gebruikt als dubbel voor Slot Possenhofen waar de keizerlijke familie oorspronkelijk leefde. Maar dat kasteel werd door de filmmakers niet idyllisch genoeg gevonden.
Ik logeerde in een van de kamers en heb heerlijk geslapen. En ‘s ochtends: uitzicht over het benevelde meer… Aaaahh… 🙂 Ik kan het van harte aanbevelen als ingredient voor een fijne liefdesvakantie!

Laat je – na een dagje wandelen – vooral verwennen in de Spa!

6 Comments on “Hotel Schloss Fuschl – Oostenrijk

  1. Tis wel behelpen als ik dit zo zie. Ennuh, hoe wordt de objectiviteit bewaard nadat je zo in de watten bent gelegd?

    Benieuwd naar je stukje over de nieuwe Opel…

  2. Mag ik een stelling poneren Jos: objectiviteit bestaat niet. Ieder mens is gekleurd en dat zal altijd ergens – in meerdere of mindere mate – doorschijnen. Ik kijk meestal wel voor welke doelgroep de auto bedoeld is. De Insignia zal voor driekwart zakelijk worden gekocht. En voor die mensen is het een prima auto, die er bovendien heel aardig uitziet. (Mijn review in het kort 😉 )

  3. Gelukkig maar dat objectiviteit niet bestaat, zou anders wel erg saai worden. Ik krijg ook het idee dat tegenwoordig alle auto’s goed zijn als ik bijvoorbeeld Autovisie mag geloven. In het verleden hadden ze nog wel eens ruzie met een importeur (ik dacht met Kia) omdat ze “de” waarheid over een getest model hadden opgeschreven. Nu lijkt het of ze iedereen te vriend willen houden.

    Sta je bij hun trouwens op de zwarte lijst? Voorheen kwam ik je naam nog wel eens tegen in een reportage.

  4. Bij mijn weten sta ik nergens op een ‘zwarte lijst’. Dat ik niet meer (zo vaak) voor ze schrijf heeft te maken met de restyling (niet meer zoveel columns) en bezuinigingen. Gelukkig heb ik werk zat, maar qua titel vind ik het wel jammer. Al ben ik het wel met je eens: het kan allemaal best wat pittiger qua mening. Ach, doen we dat toch gewoon op Carwoman en Autoblog? 😉

  5. Nog idyllischer is het jachthuis dat iets eerder aan de toegangsweg ligt. Hoort bij het kasteel, maar dan wat prettiger van formaat. Van binnen een en al hout en geweien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*