Autorijden in de regen: tip!

Er is niets irritanter – en gevaarlijker – dan wanneer je tijdens slecht weer niet goed door je voorruit kunt kijken. Nu de ‘R’ van regen weer in de maand zit, zijn ruitenwissers met siliconen een aanrader.

Nee, die zijn niet extra groot 😉 maar hebben wel de nodige voordelen in vergelijking met ‘gewone’ wisserbladen. Waar je bij de normale door een laagje water heen moet kijken, kijk je met een siliconenwisser tussen de druppels door. Het komt omdat de regen zich veel minder aan siliconen hecht en zich in grotere druppels samenvoegt die door de rijwind gemakkelijk van je ruit afwaaien. Het resultaat: het zicht is beter en er is meer rust voor je ogen.
De wissers zijn te koop bij grote autospeciaalzaken en variëren in prijs van €22,95 tot €32,95 en worden geleverd met een siliconendoekje waarmee je de ruit voorbewerkt. Tip: in de wasstraat wordt het siliconenlaagje van je ruit gewassen. Smeer hem dus na elke wasbeurt opnieuw in.

En dan nog een errrug grappige ruitenwisser:

Tagged with: , ,
4 comments on “Autorijden in de regen: tip!
 1. Heb je ook ervaringen met producten als Rain-X en zo? Die doen denk ik hetzelfde, maar dan met gewone ruitenwisserbladen?
  Voor klassiekers zijn die speciale ruitenwisserbladen waarschijnlijk niet verkrijgbaar, maar juist daar zou je ze goed kunnen gebruiken…

 2. Viola says:

  Nee, met Rain-X heb ik zelf geen ervaringen. Heb het wel gezien bij Halfords, weet prijs niet meer precies maar duur was het niet. Via deze link heb je een ervaringsdeskundige http://www.newminiclub.nl/forum/about4468.html

 3. LydiaM3 says:

  haha die hond op me achteruit vind ik wel wat :p

 4. T. Timmie says:

  Rain-X heb ik wel ervaring mee.
  Is goed spul…werkt echt goed…voor iets van 2-3 weken….afhankelijk van of het iedere dag regent of niet.

  Maak je raam/ramen goed schoon en goed droog.
  Doe Rain-X op een zacht doekje en wrijf het in cirkels in op je raam/ramen.
  Daarna als er een witte waas vanaf komt, nog een behandeling.
  Weer even laten drogen en dan met een andere droge doek en een heel klein beetje water (halve beker voor je voorruit) alles goed uitpoetsen.

  Je merkt het goed als het regent…bij 120km/u hoef je je ruitenwissers niet eens te gebruiken…al het water rolt als pareltjes van je voorruit over je dak weg.

  Echt goed spul!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*