Hotel Santa Claus – BMW

hotel-santa-claus-santa Ben je er niet zo van om omver gelopen te worden door tientallen schreeuwende kinderen die in de lift op alle knopjes drukken. En die tijdens het ontbijt in je gezicht hoesten en met hun handjes aan al het broodbeleg op het buffet zitten? Ga dan vooral niet naar Hotel Santa Claus in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland. We zaten er met BMW, dat in deze drukke vakantieperiode (december) waarschijnlijk geen beter cq ander onderkomen had kunnen vinden om de uitgenodigde ‘lifestyle-pers’ te laten slapen.

hotel-santa-claus-entree1
Dat ziet er uitnodigend uit, niet?

Heb je een gezin, dan kun je er rustig logeren en verderop op de poolcirkel de kerstman bezoeken. Ben je gevoelig voor depressies, ga dan in de zomer, want het is in de winter maar ongeveer 3 uur licht, dwz schemerig op dit deel van de aarde.

hotel-santa-claus

De bovenstaande foto is gemaakt door een goede fotograaf, in het echt is het wat minder sfeervol 😉

hotel-santa-claus-kamer

Erg gezellige kamers ook… 🙂

Hier wat toeristische info over de streek:
Rovaniemi (35.000 inwoners) is de enige stad in Fins Lapland en daarmee tevens de hoofdstad en het zakencentrum van Lapland. Rovaniemi is een ‘pool’-stad gelegen op de Poolcirkel, woonplaats van de Kerstman en zonder twijfel één van de bekendste wintersportplaatsen van Finland. De kerstman heeft hier net buiten de stad een postkantoor vanwaar je kerstkaarten naar de hele wereld kunt sturen en waar kinderen bij hem op schoot kunnen kruipen om te vertellen wat hun wensen zijn. Je kunt SANTAPARK, de grot van de kerstman, diep in de Syväsenvaara Fell bezoeken en de ware (tamelijk commerciele) kerstsfeer proeven.

arctic-circle-map

Er is waarschijnlijk in Finland geen enkel punt dat meer gefotografeerd is dan het bord dat de plaats markeert waar de Arctic-Circle ten noorden van de stad loopt.
Rovaniemi is een echte wintersportplaats. Vanaf oktober kan men hier al genieten van het crosscountry seizoen. Alpine skiërs hebben er hun eigen pistes. Ongeveer 3 km buiten de stad vindt u de Ounasvaara-heuvel, waar je lekker kunt aanklooien als je nog niet (goed) kunt skieen.

7 Comments on “Hotel Santa Claus – BMW

 1. @Klassiekerrally: Om acuut zelfmoord van te plegen. Vertaling: Niets voor mij. Ik houd van licht en zon. En nee, helaas geen noorderlicht mogen aanschouwen.

 2. @Karel: Leuk, wij hebben ook in een mooie woudhut met sauna gedineerd. En er was de mogelijkheid tot sneeuwscooteren. Heb ik niet gedaan. Vind ik eng in het pikkedonker, ‘t was ‘s avonds. Wel een ritje met Husky-slee gemaakt. Dat was leuk! Alleen ja: het is constant zo donker… Ook overdag is het nog schemerig, dat noemen ze dan ‘licht’.

 3. Nou Viola, dat lijkt me echt niets om daar naar Lapland toe gaan, echt saai en je mag wel een daylight lamp meenemen om niet in de depressie te raken.
  Een cruise lijkt een beter alternatief.
  Groet en fijne feestdagen.

  Jan Wibbelink.

  P.S Ben je nog naar de opening van het nieuwe pand ven FERRARI Muinsterhuis geweest ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*