BMW X-Drive in Lapland

x-drive-embleem
De afgelopen dagen genoten van een sneeuwwit uitje naar Fins Lapland, op de poolcirkel. We hebben er de X-modellen van BMW op glad, wits uitgeprobeerd en dat viel niet tegen. Ik heb me – omdat ik de auto voor George Magazine ga beschrijven – vooral op de X6 geconcentreerd. En die mastodont bleek erg lenig in de sneeuw. We kregen slip & slide aanwijzingen van niemand minder dan rallyprofessor Rauno Aaltonen, die samen met zijn zoon een rallysportschool heeft in Finland. In het artikel lees je er tzt alles over. Hier alvast een kleine beeldimpressie.

c-bmw-x-familie
Jaja, de nieuwe X1 in camouflage-outfit staat er ook bij.

c-bmw-x6-briefing
Viola in camouflage-outfit staat er ook bij 😉

c-bmw-x6-3
En in de slip… dat ging super!

c-rauno-aaltonen
Rallyprofessor Aaltonen

Tagged with: , , , , , , , , , , , , ,
16 comments on “BMW X-Drive in Lapland
 1. autoblogger says:

  Dat zijn leuke tripjes! Mazzelaar 😉

 2. Nou, inderdaad!
  Dat George Magazine… Daar heb ik nog nooit van gehoord. Vind de titel overigens wel zo klinken dat ik vermoed dat ik niet tot de doelgroep behoor 😉

 3. de vlaeminck says:

  Aan het achterwiel van die grijze X6 te zien, werd er niet rond de pot gedraaid! Maar ik kan er niets voor opbrengen, die X6… Geniaal stukje vakmanschap, maar dat zijn zoveel auto’s. Wel is het één van de ideale auto’s om die trip te maken! Hoewel ik (op z’n Jeremy Clarksons) het het liefst zou wagen met een coupé! 😀

 4. Viola says:

  George is bepaald geen homoblad 🙂
  Het is ooit in de States opgericht door John Kennedy – de zoon van. En de licentie is o.a. aan Nederland verkocht. Het heeft niet zo’n grote oplage, dus kan me voorstellen dat je het niet kent. Maar het is wel mooi. Kijk maar eens, als je in de kiosk bent. De grotere hebben ‘m meestal wel.

 5. de vlaeminck says:

  Die voorpagina ziet er nogal… Apart uit… 😉 Is het een lifestyle dingetje mss?

 6. Viola says:

  Staat onder het kopje ‘hotels’. Ik vernoem sinds een tijdje de hotels waarin we tijdens autoreizen verblijven.

 7. Als ik ‘t goed begrijp is ‘t in Amerika al ter ziele, of lees ik wikipedia gewoon te snel?

 8. Viola says:

  Geen idee of het nog bestaat in de States.

 9. Sjaakmeister says:

  Al sinds 2001 niet meer….

 10. Viola says:

  Oke, zijn we toch een uniek landje met onze eigen Kennedy-glossy 😉

 11. Viola says:

  Ligt het aan mij of lijkt deze X1 een beetje op een Audi A3?

 12. autoblogger says:

  Nee, dat is de Q3 😉

 13. Autogek says:

  De X1 gaat denk ik veel in gemeen hebben met de Mini SUV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*