Honda’s nieuwste gadget

Ze hebben bij Honda al ‘n eigen vliegtuig en natuurlijk ASIMO van wie ik ooit koffie kreeg en van wie ik een groot fan ben.

asimo 8

Nu komen de makers bij Honda met een nieuwe, persoonlijke mobiliteitsgadget. De U3-X. Aan de naam moeten ze nog even sleutelen, vind ik, maar hij is gebaseerd op technologie die ook in ASIMO is gebruikt.

honda-u3-x-press

honda-u3-x-press-voor

De U in U3-X staat voor zowel ‘universal als ‘unicycle’. Gehuisvest in een groot wiel, zitten een heel nest aan kleinere wieltjes die onafhankelijk van elkaar kunnen roteren. Waardoor je als gebruiker met je lichaamsgewicht 360 graden in de rondte kunt sturen. (De Segway heeft bijvoorbeeld niet die 360 graden mogelijkheid). Welke kant je dus maar opleunt: links, rechts, voren, achteren of schuin, de U volgt al je bewegingen door middel van het zogeheten Honda Omni Traction Drive System (HOT).

honda-u3-x-press-zv

Bij Honda benadrukt men natuurlijk graag dat de minder dan 10 kg wegende ‘rollator’ gemakkelijk te dragen en mee te nemen is. Je kunt de voetstepjes en zitkussentjes wegklappen. De ‘U’ wordt aangedreven door een enkele lithium ion batterij waarmee je een uur op maximale snelheid van ongeveer 6,5 km/h kunt rijden.

honda-u3-x-press-portable

honda-u3-x-press-uitklap

De U3-X wordt volgende maand op de Tokyo Motor Show geintroduceerd. En dat is meteen een plek waar ik zoiets zou gebruiken: op grote beurzen zoals de IAA bijvoorbeeld. Hoef je je voeten niet meer blauw te lopen. Je kunt de ‘U’ hier al aan het ‘werk’ zien.

5 Comments on “Honda’s nieuwste gadget

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*