GTO overleden… lang leve TopGear Magazine

Net bereikte mij het bericht dat de stekker uit de mooie Sanoma-autoglossy GTO is getrokken. Ik leef mee met de collega’s die een erg mooi blad maakten waar ik vaak van genoten heb…

gto

Maar zoals altijd geldt: de een z’n dood is de ander z’n brood. Want bij TopGear Magazine Nederland gaat het juist uitstekend.

cover-topgear

 

 

Zogoed zelfs dat de uitgevers een jaarlijkse special gaan uitgeven: Top Gear Supercars. Het bevat alle geteste supercars van het jaar, aangevuld met het laatste nieuws op dit gebied.

Volgens de heren van der Spek: “Ligt dit bijzondere bewaarnummer twee maanden in de winkel en is net als het Top Gear Jaarboek een waar collector’s item. Ook is het, met het oog op Vaderdag, en de zomermaanden waarin de losse verkoop het hoogst is, het ideale anti-crisis leesvoer.”

14 Comments on “GTO overleden… lang leve TopGear Magazine

 1. Heh, nee! Dit vond ik het beste Nederlandstalige automagazine die op de markt was. Ik moet snel dat laatste nummer hebben!

  TopGear haalt het bijlange niet van de kwaliteit die GTO te bieden had.

 2. Ik vond het zo een goed blad, echt Brits kwaliteit. Met goede artikelen. Jammer gaat er weer een heel goed blad ter ziele.

  • Nee, ze gaan natuurlijk niet te koop lopen met dit nare nieuws… Het is echt waar, kan er niets anders van maken VonStroke, je zult een ander blaadje moeten kopen. Carros iets voor je? Of Top Gear?

 3. Kleine kanttekening bij ‘adverteerders vormden het pijnpunt’: bij een uitgeverij als Sanoma is het ook erg belangrijk dat je niet door ‘slechts’ 20-30.000 lezers wordt ‘doodgeknuffeld’. Als er maandelijks 100.000 GTO’s werden verkocht, dan bestond het blad nu nog, dat weet ik zeker. Zo’n blad kan alleen floreren bij een kleine uitgeverij die niet zoveel winst ‘moet’ maken. Daarom geloof ik in kleine uitgevers zoals die van Top Gear Magazine Nederland. En zet ik mijn vraagtekens bij een kleine uitgeverij zoals die van Carros (Pelican Hearst) die nu enorm gaan uitbreiden met diverse TTG titels. Waarom zou je zo enorm willen groeien? Dat gaat alleen maar ten koste van mooie titels. Maargoed, da’s een hele discussie, voert te ver om die hier te houden. 🙂

 4. Shit, dit is echt jammer. Ik ben al jaren abonnee en had mijn pa net een jaarabonnement cadeau gedaan..
  Het rare is dat ik er verder niets over heb gelezen of gehoord. Ik ben benieuwd hoe GTO van plan is dit te communiceren naar haar lezers.

  Ik vind dit echt het beste autoblad van Nederland. Vooral de fotoreportages vind ik altijd erg indrukwekkend. Ook de exclusieve ritten met bijzondere auto’s over bijzondere routes waren uniek.

  Top Gear zal ik niet snel kopen, veel teveel reclame en oninteressante meuk. Dus soms maar weer eens een AutoVisie ofzo. Misschien maar eens een Evo-abonnement o.i.d. overwegen.

  • Bram: volgens mij verschijnt het laatste nummer volgende maand en dan zullen abo’s wel bericht krijgen. Krijg je er een abo op Autoweek voor terug 😉 Overigens komt Autovisie binnenkort ook met iets nieuws… 🙂

 5. Tsja, AutoWeek was juist de reden dat ik GTO Magazine las.. Die eerste boeit niet – ik lees al het ‘gewone’ autonieuws op het web, die tweede wel.

  De laatste GTO is net op de mat gevallen, had het er wel even moeilijk mee..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*