Groene parkeergarage

Bij DesignworksUSA, een dochteronderneming van BMW Group ‘timmert’ men niet alleen aan de weg met allerlei mooie producten – van servies tot luxe vliegtuiginterieurs – maar ook aan parkeergarages. Zeer groene parkeergarages om precies te zijn. In samenwerking met Canopy Airport Parking maakt het bedrijf een garage bij Denver International Airport waarin 4200 auto’s kunnen staan.

Designworks-parkeergarage

De parkeergarage wordt voorzien van een heel spectrum aan groene techno-oplossingen. Zo zal de hele garage en de bijbehorende shuttle bussen hun energie krijgen uit zonne-, wind- en geothermisch energie, alsmede uit natuurlijke gassen en biodiesel en het geheel werkt op hybride aandrijvingen. Het gebouw zal ook aantrekkelijk zijn voor eigenaren van elektrische auto’s en plug-in hybrides, want de ‘juice bars’ staan hier niet voor gezonde fruitdrankjes-bars voor mensen, maar voor oplaadstations voor auto’s. Juice=Power!
Met deze inspanningen hoopt DesignworksUSA dat de nieuwe parkeergarage een platina certificatie krijgt van de ‘Green Parking Council’, een non-profit organisatie die parkeergarages indeelt naar hun ecologische en sociale impact. De parkeergarage gaat eind volgende maand al open.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*