Gouden Bugatti Veyron

Het nut van replica heb ik nooit zo ingezien. Wat is er nou leuk aan speelgoedautootjes waar je niet aan mag komen, en waarmee je onder het maken van vroem-vroem-geluiden niet mag spelen? Sommige mensen denken er anders over, die hebben een hele collectie alleen voor de kijk, alsof het kunst is. Niet aan mij besteed. Maar oke dan: er zijn replica’s die je zeker onder het noemertje ‘kunst’ kunt scharen.

Bugatti Veyron-goud

Deze Bugatti Veyron van puur goud bijvoorbeeld. In real life is de Veyron een van de duurste automobielen ter wereld. Enigszins paradoxaal is het daarom dat een stel ondernemende kerels een replica hebben gemaakt dat zelfs duurder is dan het origineel waarop het gebaseerd is. En ze deden het door het model te downsizen 😉

Bugatti Veyron-goud-int

Het model, dat gemaakt is van 24 karaats goud, kost twee miljoen Engelse pondjes en is versierd met 7.2 karaats diamanten. De makers – Robert Gulpen uit Munchen en Stuart Hughes uit Liverpool – zijn van plan om slechts drie exemplaren van dit 1:18 schaalmodel te vervaardigen. Dus mocht je nog plaats hebben op het richeltje boven je open haard: wees er snel bij.

9 Comments on “Gouden Bugatti Veyron

  1. Maak iets belachelijk duur en in kleine oplage er zijn altijd genoeg mensen die het kunnen betalen en willen hebben.
    Zelfde met horloges; weinig complicaties en toch veel €5K vragen en het wordt nog een hype ook (bijv. Panerai) Ik geloof dat ze het verkocht krijgen.

  2. Anthony, geen enkele Sheikh voelt de crisis persoonlijk, als olie-producenten hebben net zij meer dan geld genoeg.
    Het zijn de privé-investeerders die de gevolgen dragen van hun planning en het bouwen ervan.
    De zakelijke planning is ginds 90 tot 95 procent voor de Privé-investeerders en dus 5 tot 10 procent doen de Sheiks zelf. En net die 5 tot 10 procent wordt alleen gedaan voor ‘n voorstel dat Hun interresseerd. En dat, is inmiddels al goedgekeurd, alleen de uitwerking moet er nog komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*