Gekleurde uitstraling

colorvision4Waar voor menselijke kijkers al gekleurde contactlenzen zijn uitgevonden, daar deed Philips onlangs een duit in het zakje om de ‘ogen’ van je wheels een grappig extra kleurtje te geven. Het heet ColorVision en het is autoverlichting in blauw, groen, geel of paars. Philips vond dit snufje uit om je auto extra te personaliseren en een mooi effect te geven die ‘past bij jouw uitstraling’.

Colorvision1

Denk je nu terecht: dat wordt straks een regenboog van kleuren op straat, is dat wel veilig? Dan kunnen we duidelijk zijn: ja. Naast het vleugje kleur, geven ColorVision-lampen 60% meer licht dan gewone koplampen en vergroten ze het zicht met 25 meter. ColorVison voldoet aan alle Europese wetgeving op het gebied van autoverlichting omdat ze normaal wit licht uitstralen. Je moet dus wel goed kijken om het verschil te zien, alleen de ‘pupil’ van het ‘oog’ krijgt een kleurtje.

colorvision3

Er zijn twee type lampen (H4 en H7), en welke bij jouw auto past hangt af van merk en het model. Installeren is niet moeilijk en is zo gepiept (tenzij Alfa Romeo, haha) maar je kunt het uiteraard ook door een monteur laten doen, bijvoorbeeld tijdens je jaarlijkse APK-beurt.

Hier vind je meer info over dit product. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*