Ford Mondeo 2007

Vorige week stond in de serie ‘Wat vind ik nu weer onder mijn carport?’ de nieuwe Ford Mondeo voor de deur in de kleur ‘witte druif’ (White grape). En hoewel het een enorm grote auto is – en dan ook nog zo’n familie- cq zakenbak – was ik aangenaam verrast.

fordmondeostation.jpg

Ik had de versie met 2.5i liter turbomotor mee en die wil wel. Zelfs in de polder bleef hij lichtvoetig, zette ook bij hoge snelheden geen stapjes opzij, en je zit gewoon heeel erg lekker in dat ding. Echt een stuurmansauto. Ik was ermee voor het blad Zakenauto onderweg en heb wat reacties gepeild onder mannen-in-pak die zonder uitzondering goed waren. Zelfs vriendlief, totaal geen automan, wilde er wel een eindje in sturen. Enzo… ;-)) Echt een lekker ruime wagen waarin je weekendjes weg wilt. De achterbank is zelfs variabel verwarmbaar en dat had ik nog niet eerder gespot in een auto. Meteen getest natuurlijk!

fordmondeoint.jpg

Het interieur van de door mij gereden uitvoering (X-pack Titanium) is lekker luxe met een combi van alcantara-leder op de in veel standjes verstelbare stoelen en bijvoorbeeld het dvd navigatiesysteem met 7 inch touchscreen dat het overigens super doet. Alleen jammer van dat ‘geborstelde plastic’ dat had natuurlijk wel echt aluminium moeten zijn, zeker als je bedenkt dat deze alles-erop-en-eraan uitvoering 45.350 euro kost. De Ford Mondeo station kost in standaarduitvoering 36.810 euro. De VW Passat Variant zal er een geduchte concurrent aan krijgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*