DTM Zandvoort

Gisteren even een blik geworpen op het circuit in Zandvoort, daar is nu de DTM (Deutsche Tourwagen Masters) gaande. Ik had er een interview met de Ierse race-queen Susie Stoddart die voor Mercedes rijdt en da’s nou echt een leuke dame met ballen!

viola-susiestoddart.jpg

Ik stelde haar de 20 Autovisie vragen die je tzt op dit weblog terug zult zien. Ze gaf leuke antwoorden! Heel anders ging mijn interview met de andere DTM-rijdster, de Belgische Audi-coureuze Vanina Ickx.

vaninaickx.jpg

Zij was die middag over de kop gegaan en helaas daarna niet meer beschikbaar voor ‘n gesprekje. Ik betwijfel of deze dame het gaat redden in de DTM: volgens mij is zij meer iemand voor de lange afstandsraces zoals Le Mans en de woestijnrally Parijs-Dakar die ze met haar beroemde race-vader Jacky Ickx reed. Het bracht mij meteen weer op het feit dat veel vrouwen maar langzaam op gang komen met heel veel dingen, maar dat ze, als ze eenmaal gaan ook lekker op stoom zijn. Het geldt bij mij bij het zwemmen. Waar mijn mannelijke zwemvrienden meer van de sprintjes zijn, kan ik kilometer na kilometer en keerpunt na keerpunt doorcrawlen zonder noemenswaardige hijgerij. En verslaan zij me dik als het op krachtsexplosies aankomt. Is gewoon een genetisch man-vrouw verschil. Misschien moet Vanina zich nu bezinnen op haar toekomst bij Audi, want op constante mislukkingen zit natuurlijk niemand te wachten. Zijzelf waarschijnlijk allerminst. Ik duim in elk geval voor meer succes in een komende race – voor beide lady’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*