Ford Ka in De Pers

Een week of twee geleden alweer verscheen mijn verhaaltje over de Ford Ka in dagblad De Pers. Je kunt de tekst hieronder lezen, of hier doorklikken naar de krant, dan doorbladeren naar pag. 17. Leesplezier!

c-depers-fordka-1
Ooit geweten dat Nederland het grootste Ka-land van Europa is? Het gaat hier niet over politiek maar over het aantal verkochte Fords van het type Ka. Reden voor een goed gesprek met het nieuwe model.

©House of TXT

Jouw succesvolle voorganger zag er heel anders uit dan jij. Waarom hebben jouw makers daarvoor gekozen?
Ka: “Omdat de hele Ford-familie inmiddels is gehuld in de nieuwe ‘Kinetic’ designjas met stoere vouwen in de flanken. Veel mensen vinden die jas heel modern, al zei één journaliste – die overigens altijd wel iets te mekkeren heeft: ‘Er gebeurd iets teveel op een klein oppervlak waardoor de nieuwe Ka een beetje druk is voor het oog.’ Wat mij betreft kan het nog veel drukker! Je kunt me namelijk ook bestellen met Individual Designs, bijvoorbeeld Digital Art met gifgroene accenten, Grand Prix met sportieve striping en Tattoo met fantasievolle prints die ook weer terugkomen in mijn bekleding.”

c-depers-fordka-individual-tattoo

De Bond-girl uit de film Quantum of Solace reed in de Tattoo-versie niet?
Ka: “Ja, actrice Olga Kurylenko (Camille) en ik hebben inmiddels vaste verkering. Ik koester haar sexy derrière met mijn verwarmbare voorstoelen.”

c-depers-fordka-2

We vernamen dat er van de oude Ka wereldwijd 1.4 miljoen zijn verkocht waarvan ruim 90.000 in Nederland. Dat maakt ons tot het grootste Ka-land van Europa. Hoe verklaar jij dat succes?
Ka: “Destijds waren er nog niet zoveel leuke, kleine auto’s en de dames vielen massaal voor mijn – volgens hen – ‘guitige smoeltje’. Ik leek wel een beetje op een lieveheersbeestje. Veel Nederlandse vrouwen waren ook gecharmeerd van onze ‘Kunst met een grote K’ actie. Hierbij ontwierpen Nederlandse kunstenaars zoals onder andere Corneille, Jan Cremer, Karel Appel en Ans Markus speciale, gelimiteerde edities van mij. Soms kochten klanten zelfs een keer of vijf dezelfde auto alleen om rond te kunnen rijden in het nieuwste kunstobject.”

c-depers-fordka-individual-digitalart

Je deelt wat genen – je platform – met een ander zeer succesvol model, de Fiat 500. Wat maakt jou een echte Ford?
Ka: “Allereerst mijn uiterlijk. En als stadsauto ben ik vlot en wendbaar terwijl ik ook op de snelweg mijn mannetje sta, al moet je natuurlijk geen Ferrari-sprints verwachten met mijn 1.2 benzine (69 pk) of 1.3 dieselmotortje (75 pk). Ik drink matig. Tijdens een testrit in de bergen verbruikte ik bijvoorbeeld 6,5 liter per 100 km en dat is een keurige score op zo’n lastig parcours. Ook geef ik bestuurders een solide gevoel, een eigenschap die je misschien eerder zou verwachten bij een grote auto.”
c-depers-fordka-individual-digitalart-interieur

De Ford Ka staat voor kerst in de showrooms en kost vanaf €10.000.

1 Comment on “Ford Ka in De Pers

  1. die met die groene strepen die is gewoon perfect voor mij!! is die ook ergens verkrijgbaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*