Fiat Sedici

Deze Klik hier!Fiat (4×4 =Sedici) staat hoog op z’n pootjes, maar de wegligging is toch heel best. Het lijkt net of je in een gewone personenwagen rijdt en daarnaast stuurt de kleine Italiaan, broertje van de Suzuki SX4, opvallend strak en ook met het weggevoel zit het door het stevige onderstel prima. Eigenlijk combineert dit wagentje heel slim alle voordelen van een SUV (de hoge zit waardoor je een veilig gevoel krijgt) en een personenauto.

sedici.jpg

Fiat levert de Sedici naar keuze met een 1.6 liter benzinemotor of een 1.9 liter dieselmotor (met roetfilter). Ik reed in de 1.6 liter en dat ging uitstekend. De viercilinder kickt met 107 pk’s tegen het asfalt en dat is ruim voldoende om ‘m lekker op dreef te houden. Hij rijdt lekker vlot en levendig en hij schakelt ook smooth en trefzeker. Je voelt je gewoon al gauw thuis in de Sedici en ook is hij geen zuiplap. Hij drinkt bescheiden, zeker voor een SUV!

sedicigezicht.jpg

Onderhuids is de Sedici dus gelijk aan de eerder geïntroduceerde Suzuki SX4. Ook het interieur is nagenoeg gelijk en keurig voor elkaar.

sedici-interieur.jpg

Alleen de looks verschillen: de Fiat oogt wat robuuster en stoerder; het komt waarschijnlijk door de bumpers rondom. Waar je bij Suzuki kunt kiezen tussen 2 en 4 wielaandrijving kies je bij Fiat altijd voor de meest complete uitvoering met vierwielaandrijving. Je kunt er dus ook mee offroad en daar presteert hij ook heel goed. Ik heb dat zelf niet gedaan, maar ik heb een collega erover horen juichen: hij had niet verwacht dat dit wagentje het in zich had en had veel lol met ‘m. Tja, soms verrassen de kleintjes het meest…

sedici offroad.jpg

Ik zie al uit naar de volgende topper uit Italie: de 500. De introductie is in september.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*