Fiat Panda Sport

Onschuldig diertje wordt hitsige horzel

Net terug van de Nederlandse introductie van een fijne kleine: de Fiat Panda 100HP. Kleine auto’s met een dikke motor; het begint een ware trend te worden en Fiat speelt daar goed op in.

dsc00147.jpg

Hij is leuk! In de ‘gewone’ stand cruise je er al lekker mee. Want hij heeft een soepele 100 pk sterke 1.4 16V motor onder de kap, gekoppeld aan een heuse zesbak. Druk je de sportknop in, dan verandert het goedaardige diertje echter in een hitsig horzeltje. Want dan werkt het gaspedaal sneller op druk en reageert de auto directer op stuurbewegingen. En dat geluid! De werkers aan de weg schrokken ervan. De kleine Panda kreeg de baard in de keel en klinkt nu zeer mannelijk.

carwomanfiatpandasport.jpg

Dit sporty Pandaatje heeft geblindeerde achter- en zijramen, stoere wielkastverbreders, zijskirts en staat op nieuw ontworpen 15 inch lichtmetalen slofjes. Binnenin prijken sportstoelen en een mooi donker dashboard met chromen details en tripcomputer. Er komt nog een speciaal Pandemonio-pakket waarmee je hem een nog sportievere look kunt geven: rode remklauwen, chromen striping aan de zijkant, racepedalen en een striping die over de motorkap, dak en achterklep loopt.

carwomanfiatpandasportdrie.jpg

Deze speciale Panda staat vanaf oktober bij de dealer en gaat 13.795 euro kosten. De speciale ‘striping’ is ook los te koop en kost 195 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*