BMW X3

Vliegen met een X3

bmw x3 2006.jpg

Gisteren een dagje in Munchen geweest voor de introductie van de gefacelifte BMW X3. Allemaal leuk en aardig. De wagen rijdt, met een nieuwe topper van een 3.0 liter zescilinder dieselmotor die 286 pk levert, werkelijk als de brandweer.

bmw x3 20062.jpg

Maar het allerleukste en spannendste van de dag was wel dat we op een militair offroad-terrein nabij de luchthaven mochten meerijden met de Franse coureur Guerlain Chicherit.

x_raid_26.jpg

Hij deed begin dit jaar 2006 in een geprepareerde BMW X3 mee aan de beroemde rally Lissabon-Dakar en behaalde daar de 9e plaats in het algemene klassement. Ook schreef hij twee ritzeges op zijn naam.

bmw chicherit8.jpg

Spannend!
Voorzien van een veel te grote helm, stapte ik bij Guerlain in en zei hem dat hij zich vooral niet moest inhouden. Ik wilde het wel meemaken! De twinkel in zijn ogen had moeten verraden dat mij de heftigste vijf minuten van mijn leven -in een auto- te wachten stonden. Maar eenmaal strak in de gordels was ik er helemaal klaar voor.

x_raid_17.jpg

Gelanceerd

Dat heb ik geweten, want vanaf de eerste minuut was het alsof ik in de ergste attractie van Six Flags zat. Guerlain crosste plankgas door enorme kuilen en de wagen werd zeker een keer of zes gelanceerd waardoor we met alle vier wielen van de grond kwamen. Ik had hem mijn airmiles pasje moeten overhandigen, want ik had nog nooit gevlogen in een auto. Nu wel. Gelukkig deed de helm-intercom tussen Guerlain en mij het niet, anders was hij nu doof. Zo hard gilde en lachte ik!

x_raid_18.jpg

Knikkende knietjes
Toen ik weer uitstapte stond mijn helm scheef op mijn kop, het zweet in mijn bilnaad en voelde mijn brein als appelmoes. Om nog maar niet te spreken van de rest van mijn lijf dat vol met watten leek te zitten. Knikkende knietjes en een big smile! (Helaas geen foto van…) Wat een rit!

x_raid_22.jpg

Braindead?

Bovendien bekroop mij een instant gevoel van enorme bewondering. Dat zo’n auto heel blijft bij dit soort krachten. En voor de mensen die meedoen aan dit soort uitputtingsrallys. Je zou dit twee weken lang dagelijks zo’n 500 km lang moeten doen. Goed voor je lichaam kan het niet zijn… Waarschijnlijk is de beste Guerlain met de leuke twinkelogen over een paar jaar hersendood… ;-)) Maar gaaaaaf was het wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*