Fiat 500 is terug!

Heel Turijn was afgezet en in feeststemming woensdag en donderdagavond, want het icoon, de Fiat 500 werd gelanceerd. En ik moet me toch wel heeel erg vergissen als dit geen enorme topper wordt. Want hij is LEUK! Zo leuk zelfs dat ik hevige zoenneigingen kreeg (leek me een leuke foto als ik hem een kusje op zijn neus zou geven, maar het komt er niet helemaal duidelijk uit :-)))

viola-500-kus.jpg

In elk geval heb ik op donderdagavond het grote feest meegemaakt aan de rivier de Po met een veel bombarie-weinig-inhoud-en-samenhang-show, zoals het de Italianen betaamd. Erg leuk om die verschillen in cultuur op deze manier te zien. Twee leuke elementen tijdens de 2 uur durende show (gaap) waren dit 500-geraamte met menselijke ‘body’ dat de lucht in ging. En het vuurwerk.

fiat500 show.jpg

Daarmee ging waarschijnlijk alle winst die Fiat in het afgelopen jaar heeft gemaakt ging de lucht in ;-))Ik heb er helaas geen foto’s van, mislukt, want ik zat enorm te klooien met de instellingen van mijn camera, zoals je ziet… donker, licht… K….

viola-500.jpg

Donderdag mochten we dan eindelijk eventjes in de 500 rijden en hoewel hij best wat overhelt in bochten en ik niet weg ben van de onnatuurlijk lichte, elektrische besturing, vind ik het absoluut een prima autootje voor dagelijks huis-tuin-en-keuken-gebruik. Wel een persoonlijke ‘maar’: ik zou niet voor de 1.2 liter, 69 pk gaan, maar even wachten op de Abarth of de diesel, dan kom je wat vlotter weg. Het interieur is helemaal top, je kunt de auto van binnen en van buiten helemaal aankleden zoals je zelf wilt. Met bestickering, leuke dashboard en bekleding kleuren en prints en zelfs spoilertjes.

fiat500-int.jpg

Collega WOW en ik hadden ‘n witte met wit dashboard mee. Ik was even bang dat ‘t witte dash zou weerspiegelen in de voorruit, maar dat viel alles mee want de bovenkant is donker. De gebruikte materialen zijn wel van kunststof, maar ik vond het niet storend en lekker hip. Helaas is de prijs van de 500 niet helemaal wat ik had gehoopt: we beginnen in Nederland rond de 11.500 euro. En daar komt nog BPM bij. Wil je hem helemaal leuk ‘pimpen’ dan wordt het uiteraard nog duurder. Toch denk ik dat mensen het er wel voor over hebben: zijn charmes liegen niet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*