Ferrari F430 en Maranello

De afgelopen dagen verkeerde ik in een bevoorrechte positie: ik mocht namelijk drie dagen op visite bij Ferrari in Maranello.

Een van Ferrari’s grootste sponsors, Shell, had me uitgenodigd om meer te horen over hun V-Power dat ook in de F1 auto’s wordt gebruikt. Zelfs Kimi Raikkonen himself maakte zijn opwachting en vertelde er wat dingetjes over de races van dit moment (hoezoe mediatraining, sjoe…) en we hebben de fabriek bezocht. Super interessante materie waarover ik zeker meer ga schrijven in allerlei media.


Naast het serieuze deel was er ook veel gelegenheid om de F430 te rijden op het circuit Fiorano. En dat is voor dit meisje natuurlijk slagroom!!

Ik heb zelfs een video van mij achter het stuur: kun je precies zien hoe ik over het circuit schuim. Een dezer dagen zal ik ‘m erop zetten, kunnen jullie zelf beoordelen of ik dit diploma heb verdiend 😉

10 Comments on “Ferrari F430 en Maranello

 1. Hallo Viola,
  Dit is ook toevallig, vanmorgen om 8.11 uur heb ik je nog een E-mail gestuurd over Ferrari.
  Super zo,n bezoek aan de fabriek. Mijn zoon is verkoper bij Ferrari, volgens hem is een bezoek aan de fabriek wel uitzonderlijk.
  Groet Jan.

 2. Steigerende paardenen en wapperende blonde haren. Scheuren over Italiaanse wegen. Samen verbonden ineen. Vrouw en machine.

 3. Goh, jullie worden helemaal lyrisch van Ferrari. Grappig. Ik had het er nog over met een collega: ik krijg toch meer kippenvel van Porsche. Maarja, da’s dan weer dat Duitse bloed in mij.

 4. Goh, heb jij Duits bloed? Tsja Ferrari dat is toch wel voor vele het heiligste van alle auto’s. Neemt niet weg dat voor een hele lange tijd Ferrari’s nou niet echt je van het waren. Pas de laatste tijd, jaren 90, gingen ze zich meer concentreren op betrouwbaarheid en rijgedrag. Terwijl Porsche dat allang onder de knie had. Porsche heeft nog steeds de meest gebruksvriendelijke supercar. De M3 ziet er veel te veel uit als een normale auto en de R8 zal wel schitterend zijn maar die moet nog zijn sporen verdienen. En met een Ferrari loop je meer het risico patserig te worden opgevat. Een Ferrari werkt ook alleen maar op drie plekken in deze wereld. Parijs, Italië en Monaco. En voor de rest van de wereld? Daar heeft Porsche wel een auto voor.

  (Parijs, Cetait un rendevouz)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*