Faralli & Mazzanti Vulca S Coupe

vulca5 Is een Ferrari of Lambo een beetje te ‘gewoontjes’ voor je? Dan heb ik een alternatief voor je gevonden! De Italiaanse exotische autobouwer Faralli & Mazzanti zal maar tien genummerde exemplaren van deze oogverblindende Vulca S Coupe gaan bouwen.

vulca2

vulca

Kosten? Een slordige 468.000 eurootjes p.st. De auto, die genoemd is naar de beeldhouwer Vulca da Veio heeft een volledige lichtgewicht, handgemaakte aluminium body in een – volgens de makers – ‘Zenuwprikkelende, moderne, elegante en toch agressieve stijl’.

vulca3

Onder de kap resideert een krachtige moderne motor (welk merk die geleverd heeft wordt ff niet duidelijk, BMW waarschijnlijk), het is in elk geval een 5.8 liter V10 die 600 pk doet. In het interieur doen het in diamantvorm gestikte leer en de luxe houten afwerking je smelten…
Doe mij er maar twee…

vulca4

5 Comments on “Faralli & Mazzanti Vulca S Coupe

  1. Dat ding is gestileerd door een blinde veronderstel ik. Dat heeft werkelijk niets met Italiaans design te maken. Gelukkig worden er maar 10 van gemaakt.

    Onderstel en motor komen van BMW M6. Nogal erg veel geld voor zo’n lelijke door eromheen dus.

  2. Alsof een M6 een mooie wagen is. Nee dit is een stuk beter. De achterkant is heel mooi met die traanvormige achterruit. En die eerste zijkant foto. very nice.

  3. Het concept, de Antas V8 was prachtig, maar dit… klopt langs geen kanten dat design.
    Was het zo moeilijk om het concept te bouwen misschien?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*