Drie vragen aan… de wasstraat

wasstraat1 In de rubriek ‘Drie vragen aan…’ op deze grauwe januari-dinsdag een interview met de wasstraat.

Nu het dooit, gaan veel mensen hun auto wassen. Bij jou?
Wasstraat: “Ja, ik heb het hartstikke druk, mijn aantal klanten is dezer dagen verdubbeld. Thuiswassen is op zijn retour, het schijnt dat tegenwoordig 64 procent zijn of haar auto wast bij mij, het professionele wasbedrijf, tegen 50 procent, vijf jaar geleden.”

wasstraat2

Waarom is pekel zo slecht voor de lak?
Wasstraat: “Als de pekel te lang blijft zitten, kan de lak dof worden en kan je auto gaan roesten. Een stevige wasbeurt is dus een aanrader. Gelukkig beseffen veel autobezitters dat.
Overigens zie ik sowieso dat auto’s vaker gewassen worden en vaak gebeurt dat bij mij, het professionele wasbedrijf. Waste de consument vijf jaar geleden nog zes keer per jaar de auto, tegenwoordig is dat tien keer per jaar.”

wasstraat3

Waarom is het beter voor het milieu om je auto bij jou te wassen in plaats van op straat met een emmertje en sop?
Wasstraat: “Door straatwassen spoelt jaarlijks minstens 100.000 kilo aan milieubelastende stoffen in het riool. Denk daarbij aan PAK’s (teerachtige stoffen), oliën, zware metalen, halogenen (zoals chloor en fluor) en dergelijke. De rommel die bij het wassesn bij mij van je auto spoelt, wordt keurig opgevangen en naar een gespecialiseerd bedrijf gebracht, dat de stoffen op verantwoorde wijze verwerkt.
Daarnaast spoelt er door straatwassen jaarlijks zo’n 1,7 miljard liter kraanwater weg, terwijl bij professionele wasinstallaties al gauw 80 procent van het waswater wordt gerecycled. Wassen bij mij is dus behoorlijk groen.”

5 Comments on “Drie vragen aan… de wasstraat

  1. Maar de krassen en het gebrek aan liefde..
    Het is zo fijn om met de hand te wassen als excuus om je auto zolang met de hand te aaien en te vertroetelen, zonder dat men je raar aankijkt.

  2. Ik heb het ongeveer 4maanden bewust het wassen uitgesteld maar deze ochtend was het zover.

    Motoragent: “Menneer, u moet uw nummerplaat eens afkuisen, want ze is totaal onleesbaar”

    Ik moet hem wel wassen, want die agent zie ik zowat 4dagen op 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*