Dodge Caliber

Hij staat inmiddels te blinken bij de Nederlandse Chrysler, Jeep & Dodge dealers: de Dodge Caliber.
In het persbericht heeft men het bij Dodge over een auto met ‘smoel’ in de compacte klasse en ik kan ze geen ongelijk geven. De vijfdeurs Caliber is geen hatchback, geen MPV en geen station, maar hij combineert wel alle goede eigenschappen van deze modellen.

dodgecaliber(2).jpg

Mij bevalt vooral de coupé-achtige daklijn en het feit dat de Caliber standaard al behoorlijk compleet is. Zelfs de motor doet mee. De 1,8-liter basis-versie is al goed voor 150 pk!

De tweeliter levert 160 pk en is standaard gekoppeld aan een elektronisch gestuurde CVT (Continu Variabele Transmissie). Daarnaast is de Caliber leverbaar met de ultramoderne 2.0 CRD. Deze commonrail turbodieselmotor die standaard wordt geleverd met zesversnellingsbak is Amerikaans-royaal als het gaat om vermogen en koppel (134 pk, 310 Nm) en Hollands-krenterig op het gebied van brandstofverbruik.

Voor de liefhebbers van extra ‘cubic inches’ en ‘horsepower’ volgen in een later stadium de Caliber R/T met de 2,4-liter World Engine (172 pk) en de 2.4-liter World Engine Caliber SRT4 (304 pk met turbo).

De Caliber S met de 1,8-liter benzinemotor is er voor €18.900, inclusief BTW/BPM, voor de 2.0 CRD (inclusief airco) betaal je €24.350,-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*