De make-up voor je auto

Krasjes zijn de ultieme ergernis voor iedereen die dol is op zijn of haar wheels. Steenslag, kinderen die langs je auto rennen of fietsen, een enthousiaste hond die ertegen op springt, iemand die zijn portier hardhandig opent, vandalisme… Voor de grote krassen moet je uiteraard bij specialisten zijn. Voor kleinere krasjes en oneffenheden kun je ook deze speciale ‘make-up’ voor je auto proberen.

Voor kleine cosmetische touch-ups van je lak bedacht men bij AkzoNobel namelijk Stickerfix dat je overigens ook preventief gebruiken om krasjes te voorkomen, bijvoorbeeld bij de portiergreep. Het bestaat uit een hi-tech laagje folie van 0,15 mm dun waarop hoogwaardige autolak is gespoten, ook in metallic en pearl. Op de bestelsite kun je je kenteken ingeven waarna de site meteen het merk, model en juiste lakkleur geeft.

Het verhaal achter stickerfix is bijzonder: het kostte de ingenieurs van de AkzoNobel enkele jaren om een ultradunne zelfklevende folie te ontwikkelen waarop iedere lak goed hecht en die extreme weersomstandigheden aan kan. Bij het testen van de high-tech sticker is dankbaar gebruik gemaakt van de Formule 1: AkzoNobel is sinds 2008 partner van het Vodafone McLaren Mercedes Formule 1 team en levert voor de racewagens een ultragladde autolak. Maar na iedere race en training zat de auto vol kleine krasjes: met stickerfix lukte het de lak weer snel in orde te krijgen.

Een verpakking stickerfix bestaat uit twee velletjes met voorgevormde stickertjes. Voor elk krasje (tot een lengte van ongeveer 7 centimeter) is een passende sticker te vinden die je gewoon over de kras plakt voor een nagenoeg onzichtbaar resultaat. Het is heel eenvoudig in gebruik. Je kunt de stripjes folie er ook weer gemakkelijk af ‘föhnen’, net zoals ze dat in de F1 doen.

Stickerfix is hier te bestellen en kost 24,95.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*