Dames willen topless


Het RDC Datacentrum deed onderzoek naar de kopers van coupécabriolets. Hieruit blijkt dat vrouwen hun oog steeds vaker op cabiolets laten vallen, terwijl de dames voorheen vooral gecharmeerd bleken van MPV´s.
Van de 9.196 in 2007 verkochte cabriolets zijn 2.603 exemplaren op naam gegaan van een vrouw, tegen 2.584 door mannen aangeschafte cabrio´s. De overige cabriolets zijn geregistreerd op naam van bedrijven.

Hieruit trekt het RDC de conclusie dat het segment van de cabriolets gedomineerd wordt door vrouwelijke kopers. Bij de categorie MPV´s zijn er bijvoorbeeld 8.071 auto´s op naam gesteld van een man en 7.795 ruimtewagens hebben een vrouwelijk ´baasje´. Overigens kunnen cabrioliefhebbers komend voorjaar hun hart ophalen: Audi komt met de chique A3 Cabriolet, BMW introduceert de 1-serie Cabriolet (beide zie boven) en Mercedes vernieuwt de SLK, zie hieronder:

Later meer over deze cabrio’s want ik ga ze alle drie rijden. En volgende week rijd ik een topless-topper op bio-ethanol: de Saab 9-3 cabriolet. Ben benieuwd…

5 Comments on “Dames willen topless

 1. Afgezien van het feit dat moderne cabrio’s een hoog coiffeursgehalte hebben, stoor ik me wel vaker aan a) het invallende zonlicht dat alleen met een hippe surfbril te dimmen valt en b) het feit dat iedereen je continu in de gaten heeft.

  Ideaal voor vrouwen en kappers dus.
  Met een vette knipoog natuurlijk.

 2. Waar komt die fabel over de dameskapperauto toch vandaan? Kennelijk ooit door een slappe autojournalist in het verleden geroepen en, hoe origineel, daarna te pas en te onpas klakkeloos overgenomen. Originaliteit is ver te zoeken, napraten is natuurlijk makkelijker. Wel eens een SL W230 gezien? BMW 6 serie cabrio of de nieuwe BMW 3 serie CC, een SLK 55 AMG? Zie daar niet zoveel vrouwen in rijden laat staan dameskappers, voorzover je dat laatste van de buitenkant kan zien. Met een vette knipoog natuurlijk.

  Oja, rij zelf in buitengewoon fraaie Mercedes CLK cabrio.

 3. Moderne cabrio’s zijn de term nauwelijks nog waardig, Jos – al was het maar omdat de inzittenden hermetisch afgeschermd worden van de natuurelementen dankzij overhangende voorruiten, stalen vouwdaken, zetelverwarming en airco’s waarmee je een stadion ophitst.

  Natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, en om te bewijzen dat ik ze niet 100% ongenegen ben – ziehier een lijstje:
  – Arial Atom
  – Caterham
  – Lotus Elise
  – basic Mazda MX-5
  – en alles wat voor de eerste oliecrisis van de band liep

  Want als ik dan toch cabrio rij, wil ik mijn haren écht in de wind voelen wapperen – zonder aansluitend coiffeursbezoek.

 4. Ah, de heren bieden leuk tegen elkaar op. Zo mag ik het graag zien. Enne… doe mij maar een auto waarvan mijn haren niet in de war gaan. Een dichte! 😉

 5. Het klinkt raar en het valt niet te verklaren maar vrouwen zien er gewoon leuker uit in een cabrio. Een man in en cabrio? Net zoals Jos al zegt het moet wel de juiste cabrio zijn. Snel of groot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*