Daihatsu Cuore – Het nieuwe rijden…

Geloof het of niet: gisteren de eerste prijs in de wacht gesleept bij de Cuore-zuinigheidsrit! Nu gaat in dit geval alle eer naar mijn bijrijder Jaap, want hij zat achter het stuur en ik navigeerde. Maar we kregen wel allebei een trofee, jawel:

award.jpg

Had even moeite om ‘m op de foto te zetten want hij is van glas, met lettertjes erop… We reden gisterenmiddag 1 op 19,9 en daarvoor hebben we wel wat moeten doen. Het Nieuwe Rijden toepassen bijvoorbeeld. En dus schakelde Jaap steeds al even voor de 2000 toeren op zodat we met een kilometer of 50 al in z’n vijfde reden.

daihatsu-cuore.jpg

Hij liet hem voor verkeerslichten en de vele, vele rotondes die we rond Lelystad tegenkwamen, steeds maximaal uitrollen. En we anticipeerden dat het een lieve lust was, reden zonder airco (kost brandstof, puf), hadden de ramen dicht en de lichten uit. Omdat we per se wilden winnen, deden we op de snelweg maar 80 km/h. Wat ons natuurlijk – terecht – een hoop boze blikken opleverde. Je zag ze steeds denken: “Welke oude lullen…’ Bleken er twee ‘jonkies’ achter het stuur te zitten.

daihatsu-cuore-boven.jpg

Ik kan niet zeggen dat ik vrolijk werd van dat Nieuwe Rijden en de 1 op 23 die in het persbericht stond, haalden we ook al niet. Dit was wel zo’n beetje het maximale dat we eruit konden slepen.

cuore-inter.jpg

Na deze warme, uitputtende rit waarbij ik ieder grassprietje op de polderwegen heb gezien (je ziet wel veel meer als je langzaam rijdt…) stapte ik heerlijk in mijn Alfa GT en gaf nog eens flink gas. Heeeerlijk! Dan maar niet zuinig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*