Corvette Performance Training

Ik heb een geweldig Pinksterweekend voor de boeg: ik ben dan namelijk leerling aan de Corvette Performance Academy. Dit programma is nieuw in Europa en geeft eigenaren van een Corvette (mijn achterbuurman heeft net een heerlijke, splinternieuwe, gele Z06 gekocht, zal hem hier eens op attenderen) de mogelijkheid om beter te gaan rijden.

corvette2.jpg

Een team van professionele instructeurs ondersteunt de bestuurders tijdens een serie cursussen op circuits in o.a. Duitsland, Frankrijk, Zweden, Belgie en Luxemburg om in alle veiligheid de grenzen van de Corvette op te zoeken. Ik ga naar het circuit van Boxberg in Duitsland.
Er zijn drie niveau’s.
Niveau één bestaat uit vier rijsessies van 75 minuten waarin je als deelnemer de basisbeginselen van snel en veilig rijden onder de knie krijgt. Je doet dan slaloms, remtests, rijdt op slipbanen met weinig grip en je leert over- en onderstuur opvangen.Niveau twee is bedoeld voor de meer ervaren deelnemers. Tijdens vier rijsessies van 90 minuten leer je de Corvette alleen met gaspedaal en stuur te besturen.

Niveau drie, de Advanced Training is bedoeld voor de meest ervaren en bekwame bestuurders. In samenwerking met Goodyear – de partner van de Corvette Performance Academy – vinden alle tweedaagse cursussen plaats op de Goodyear-testcircuits van Colmarberg in Luxemburg of Mireval in Frankrijk.
Elke cursus heeft slechts twaalf deelnemers, zodat maximale circuittijd is gegarandeerd. Ik heb er zin in!

corvette3.jpg

2 Comments on “Corvette Performance Training

  1. Beste lezers,
    Ik heb inmiddels mijn eerste training met de Z06 achter de rug en was uitgenodigd bij Kroymans in Breukelen. ?Het was een super ervaring die ik graag aan andere mensen wil overbrengen. De meeste autokenners praten over 3.9 sec naar 100 km, maar zelf doen is een heel ander verhaal. Het gaat zo ongelofelijk hard dat je nergens geen tijd meer voor heb en achteraf pas besef dat je zo hard ben gegaan. Ik liep een dag later nog te glimlachen. Mijn zoon van 18 die echt autofreak is, vertelde 2 uur laten, “pa ik sta nog te trillen op mijn benen” GEWELDIG dit had ik nooit kunnen vertellen. De Z06 is een echte topper geworden zeken gezien de prijs. Klasse!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*