Citroen: eindelijk weer hip!

Klein betekent inmiddels allang niet meer dat een auto minder luxe is. BMW heeft al eeuwen z’n Mini, Fiat z’n 500 en Alfa z’n Mito. Ook de Peugeots van deze wereld waren er al rap bij met smeuiigs, denk maar aan de 206 en 207 (het cc concept vind ik nog steeds een sterke troef van Peugeot).

Citroen DS3

Inmiddels roert ook Citroen (eindelijk) z’n kont en komt met deze hippe DS3. Me Likie! Op de salon van Geneve stond-ie er nog als concept, inmiddels gaat de auto in productie en zal debuteren op Frankfurt. Leuk om te merken dat men redelijk dichtbij de concept is gebleven.

citroen ds3-concept
(Dit is de concept.)

Er zijn straks vele manieren om de auto te customizen. Met gekke kleuren voor het dak, de spiegels, het dashboard en de wielen geef je de auto je eigen ‘tintje’. Er komen een aantal diesel en benzinemotoren voor beschikbaar, welke weet ik op dit moment nog even niet. In elk geval wordt Citroen eindelijk weer hip!

citroends3-1

citroen-ds3-2

citroen-ds3-3

citroen-ds3-4

5 Comments on “Citroen: eindelijk weer hip!

  1. Gemengde gevoelens. Op sommige foto’s vind ik er veel te veel storende details op zitten. Hopelijk valt het in het echt mee, want op andere foto’s ziet het er juist weer erg OK uit. Ben benieuwd!

    Vind het wel een beetje slap dat sommige merken door het anders kleuren van het dakje proberen een toch vrij truttig model ‘hip’ te maken… (Skoda). Die truc heeft deze Citroën gelukkig niet nodig, maar het staat ‘m wel leuk.

  2. Hmmm, ziet er wat mij betreft uit als een typisch geval van ontwerpers die niet op tijd zijn gestopt met tekenen. Hint: als je niet met één of twee sterke lijnen het profiel van de auto kunt definiëren, is het misschien beter te stoppen en iets nieuws te verzinnen. Dit is een kerstboom, een slappe Amerikaanse ballad die met veel uithalen en stembuigingen de aandacht moet trekken. Volgende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*