Check je autoverzekering: betaal niet teveel!

Beautiful blonde sitting in car daydreamingCheck je autoverzekering: betaal niet teveel! Omdat alle verzekeringen uiteindelijk gaan over angst voor de toekomst en dingen die misschien (wel nooit) gaan gebeuren, verzeker ik alleen het hoognodige. De autoverzekering is er daar een goed voorbeeld van en onlangs kreeg ik vijf tips om er simpel op te besparen. Hier zijn ze:

1.Kleine autoschade zelf betalen
Kleine deukjes en krassen: vaak is het goedkoper om kleine schades aan je auto zelf te betalen in plaats van deze te claimen bij je autoverzekeraar. Je moet er per geval even induiken, maar in veel gevallen kan claimen tot een hogere premie leiden en het zorgt er voor dat je minder schadevrije jaren hebt. Dat komt omdat je meer korting krijgt op je premie naarmate je meer schadevrije jaren hebt. Gaan je schadevrije jaren naar beneden (door het claimen) dan betaal je maandelijks meer.

2.Aantal kilometers per jaar
Bij de meeste verzekeraars is het aantal kilometers die je maakt per jaar ook van belang voor de hoogte van je premie. Hoe

minder kilometers je maakt, hoe lager je premie is. Dit komt omdat de verzekeraars ( wat mij betreft ten onrechte) denken dat hoe meer kilometers je maakt, hoe groter de kans is om ongelukken te maken. Geef dus altijd een realistische schatting van het aantal kilometers per jaar.

3.Betaal je autoverzekering jaarlijks
Kun je het bedrag dat je autoverzekering jaarlijks kost aan het begin van de looptijd in een keer betalen, in plaats van per maand, dan krijg je vaak korting van je verzekeraar.

ongeluk1

4. Sluit alleen noodzakelijke aanvullende verzekeringen af

Kijk goed welke aanvullende verzekeringen je echt nodig hebt. Veel mensen zijn oververzekerd en dat is zonde! Oudere auto’s, waarvan de waarde niet hoog meer is, kun je bijvoorbeeld heel basic en goedkoop verzekeren.

5.No-claimkorting tweede auto
Bij sommige verzekeraars bouw je de no-claimkorting per auto op. Bij een nieuwe auto begin je dan weer met nul schadevrije jaren. Niet helemaal eerlijk lijkt mij: want schades komen vaak door rij-gedrag en niet door de auto waarin je rijdt. Kijk dus, als je oversluit, goed in de voorwaarden of de nieuwe verzekeraar je opgebouwde no-claimkorting wel overneemt.

Autoverzekering vergelijken

Het is een goed idee om jaarlijks je autoverzekering te checken om te zien of je nog steeds goed zit bij je huidige verzekeraar. Besluit je om over te stappen, dan kun je via Overstappen.nl een groot aantal Nederlandse autoverzekeringen met elkaar vergelijken. In sommige gevallen bespaar je dan zelfs honderden euro’s op je jaarlijkse premie.

1 Comment on “Check je autoverzekering: betaal niet teveel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*