Carwoman in de Telegraaf

Tientallen reacties mocht ik de afgelopen dagen per mail, sms en telefoon ontvangen op het artikel dat maandag 4 september 2006 in de Telegraaf verscheen. Oud klasgenootjes, stapmaatjes van tien jaar geleden, exen, collega’s en vrienden reageerden massaal enthousiast. Errrug leuk, bedankt iedereen. Minder leuk was dat

telegraaf.jpg

er een paar feitelijke onjuistheden in waren geslopen. Ik had het artikel tevoren niet gelezen. Het was een beetje kort dag en ik had een prettig gesprek met journaliste Renee Lamboo. Het is ook geen halszaak, maar toch hierbij even de feitjes recht:*Ik rijd nu GEEN VW EOS, maar nog steeds mijn eigen ruim vier jaar oude Alfa’tje 147. De EOS, die er overigens heerlijk uitziet en dito rijdt, had ik enkel een paar daagjes mee ‘ter vergroting van mijn referentiekader’ en de nodige glossy-postzegels ;-)) Voor de leken onder ons: postzegels zijn piepkleine artikeltjes.

*Ik speelde vroeger inderdaad niet met poppen of barbies, maar ook ZEKER NIET ‘urenlang’ met mijn garage en de autootjes. Die had ik wel, maar ik was geen kind dat lang stil kon zitten of zoet spelen. ;-))

*Ik heb niet alleen maar lopen zeiken op mijn waarde autojournaille collega’s. Aangezien ik maandag en dinsdag op persreis was met Lancia, mocht ik namelijk ook meteen commentaar van de heren autojournalist op het artikel in ontvangst nemen. Argh! Sommige voelden zich zeer op hun p… eeeh, teentjes getrapt omdat ik hen in het artikel volgens hen had lopen ‘afzeiken’ en ze geen credit gaf voor hun behulpzaamheid van de afgelopen jaren. En daarin moet ik ze HELEMAAL gelijk geven. Natuurlijk heb ik de journaliste hier wel UITGEBREID over verteld. Want, zonder gekheid, het is waar: mannen helpen vrouwen graag en dat maak ik in het vak regelmatig aan den lijve mee. Want kom ik met een (meestal technische) vraag, dan word mij alles tot in de kleinste details uitgelegd. Top heren!

Hoewel ik het artikel heel positief vond, lijkt men in de media vaak meer geinteresseerd in wat er allemaal NIET leuk is aan de omgang met de andere sekse. En dat wordt dan breed uitgemeten terwijl de leuke dingen worden weggelaten. Onnodig en jammer. Ik doe het lekker anders!

Greetz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*