Car Tunes (part 12)

De afgelopen week heb ik in het zuiden van Duitsland doorgebracht – het Alfaatje heeft me keurig en zuinig (!) heengebracht (bijna 1 op 18)  bij lekker doorkachelen met ongeveer 160 km/h – en uiteraard heeft de reis wat nieuwe tunes opgeleverd. Genieten jullie even mee? 🙂

*Jeff Buckley – Halleluja   Dit is niet ieders cup of tea, maar ik vind ‘t echt fantastisch, zo subtiel en kwetsbaar… Ahhh… Overigens is deze meneer op 30 jarige leeftijd op tragische wijze om het leven gekomen…

Jeff_Buckley

*Jem – It’s just a ride  Over het leven, maar dan lekker licht en luchtig. Met een tekst die superwaar is. En fijn meezingen achter het stuur.

jem

*Fleetwood Mac (Stevie Nicks) – Sara  Herontdekt tijdens een feestje tijdens de vakantie. Heerlijk nummertje…

stevie nicks

*Kylie Minogue – Can’t get you out of my head  en In Your Eyes en Love At First Sight  This lady still rocks!

kylie minogue

*Anouk – You can sacrifice me  Ik weet nog dat ik dit nummer voor het eerst hoorde: ik stond in de file en ze zong ‘s ochtends live bij Edwin Evers. En ik moest daar toch even een traantje bij plengen… Mooooi….

anouk

12 Comments on “Car Tunes (part 12)

 1. Er zit veel tragedie achter Sara van Fleetwood Mac of eigenlijk Stevie Nicks. Nummer zou gaan over het kind dat zij droeg van Don Henley (van The Eagles) en verloor.

  Het is op zich al een wonder dat de band in deze samenstelling nog optreedt. Ben er in ieder geval bij op 15 oktober in Ahoy.
  Beste nummer voor mij : I’m so afraid, in de liveuitvoering. Lindsey Buckingham is een wat onderschatte gitarist.

 2. “…Mick Fleetwood (drums), John McVie (basgitaar), zangeres Stevie Nicks en Lindsay Buckingham (gitaar). De laatste keer dat Fleetwood Mac een concert in Nederland gaf was in 1994.”

 3. Zou iedereen Regina Spektor aan willen raden, meid heeft ‘n stem waar je u tegen zegt en onwijs grappige liedjes, aanraders voor in de auto:
  – That Time
  – Hotel Song
  – Ne Me Quitte Pas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*