BMW’s visie

Dit jaar ga ik eens niet naar de IAA in Frankfurt, maar wel jammer dat ik sommige modellen niet even ‘live’ kan bepotelen. Deze bijvoorbeeld: BMW’s ‘Vision Efficient Dynamics’.

bmw-efdy-concept

Zorg voor het milieu en een sportauto gaan bij dit model van de hand van Adrian van Hooijdonk en zijn team hand in hand.

bmw-concept

Het spacy design spreekt voor zich, maar onder de kap ligt wel iets verrassends: een 163 pk-sterke 1.5 liter driecilinder turbodiesel met plug-in elektromotor inclusief dubbele transmissie.

bmw-concept-side

Behalve groen schijnt hij nog vlot ook: trekt in 4.8 seconden op naar 96 km/h. Helaas is het nog maar een concept, maar de show geeft wel een beeld van waar BMW in de toekomst heen wil. Ik zeg: gaan!

bmw-concept-int

6 Comments on “BMW’s visie

  1. mooie bak! jammer alleen dat de mannen het waarschijnlijk weer nix vinden… missen het vroem vroem geluid van een 3,5 of 4,5 met 600 pk 😉

  2. Nagel op de kop Ilse, dat trekt nu toch op niks eh? 😉

    Gewoon het design alleen al is bedenkelijk en dan nog die belachelijke aandrijving.

    Nee, geef mij maar een grancabrio, veel lekkerder.

  3. Kijk dat ziet er geweldig uit. Uiteraard zie ik die vleugeldeuren en dat “ver liggende” stuur nog niet terug in een productie auto. Maar die velgen wel. Doen me heel erg denken aan de velgen van een M1.

  4. @ Anthony: kijk ik kan ook nog omgaan met gereedschap 😉

    je moet bij zo’n concept gewoon een beetje door je wimpers heen kijken.. dan zie je er vanzelf een productiemodel in 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*