Cabriolets minder populair

Meer dan zestig procent van de Nederlandse cabrioletrijders is vrouw. Dit blijkt uit een analyse van leasemaatschappij Alphabet, waarbij de inzet van cabrio’s onder hun leaserijders in Nederland, België, Engeland en Spanje is onderzocht. Ook blijkt uit de analyse dat de cabriolet het populairst is bij de Engelsen.

Carwoman-Cabrio1

De populariteit van de cabriolet is de afgelopen jaren in Nederland, Engeland en Spanje sterk

afgenomen. Zo is het gebruik in Nederland met bijna veertig procent gedaald, in Spanje rijden er zeventien procent minder cabrio’s en in het Verenigd Koninkrijk is het aantal met eenentwintig procent afgenomen. Duitsers daarentegen rijden juist vaker met een auto waarvan het dak open kan. Daar is het aantal cabrioletrijders met vierentwintig procent toegenomen.

carwoman-cabrio2

Ook al is het aandeel in het Verenigd Koninkrijk gedaald met eenentwintig procent, procentueel gezien rijden er in Engeland de meeste daklozen rond. Daar bestaat 1,2 procent van de vloot uit cabrio’s. In Spanje is het percentage het laagst, namelijk slechts 0,4 procent. “Een opvallende uitkomst, zegt Simon Corsèl, woordvoerder bij Alphabet. “Je verwacht dat meer mensen een cabriolet rijden in landen waar de zon het vaakst schijnt, maar niets is minder waar. Engeland, waar het bijna tweehonderd dagen per jaar regent, kent een groter percentage cabrioliefhebbers dan het zonovergoten Spanje.”

carwoman-cabrio3

In Nederland is het verschil tussen vrouwen en mannen die voor een cabriolet kiezen het grootst. In België is dat verschil het kleinst, namelijk een kleine 2,2 procent. Maar ook daar zijn de vrouwelijke cabriorijders in de meerderheid. Auto’s in het duurdere segment, zoals Audi en Mini, worden het vaakst geleased als cabriolet. “Als je een cabrio rijdt, val je op. Dit doet de gebruiker blijkbaar het liefst met een merk dat luxe uitstraalt”, aldus Corsèl.

Bron: Alphabet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*