BN’ers over auto’s

duim naar benedenDit Paasweekend eens bijgelezen in allerlei ‘vakliteratuur’ en in de nieuwe Tyrezone kwam ik een ‘artikel’ tegen waarin BN’ers ‘tips’ geven over het kopen van een auto. Nu begrijp ik de hele fascinatie met dit soort BN’ers niet.  Maar als ze dan ook nog oerdomme dingen zeggen… Hier een selectie van de meest tenenkrommende uitspraken:

Yes-R (rapper, 23 jaar): “Twee jaar geleden was ik behoorlijk aan het struggelen om mijn rijbewijs te halen. Ik reed teveel op mijn eigen manier. Na drie keer examen doen had ik hem eindelijk. Nu rijd ik de nieuwste Opel Insignia, uit 2009. Een prima bak, een tikkeltje bescheiden, maar ik wil niet de indruk wekken dat ik het al helemaal gemaakt heb”.

yes-r

Renske de Greef (auteur, 25 jaar): “Totaal geintimideerd door de louche mannen, kochten we een Volkswagen uit 1994. Ik dacht: er is goede muziek gemaakt in de jaren negentig, misschien bouwden ze toen ook wel goede auto’s. We doopten hem ‘Fuzzy’ in de hoop dat hij met die schattige naam niet zo gauw kapot zou gaan. Niets bleek minder waar.”

renske de greef

Natalie Edwardes (31 jaar, actrice): “Iemand raadde mij een ‘betrouwbare’ garage aan. Daar kocht ik in mijn eentje een VW Passadena voor 500 euro. De vreselijkste VW ooit gebouwd, wat een ellende. Bij elk stoplicht bleek de motor uit te vallen. Toen mijn auto midden op de snelweg uit zichzelf begon te toeteren, heb ik hem weggedaan.”

natalie edwardes

4 Comments on “BN’ers over auto’s

  1. Ik vind het dus wel tenenkrommend als een 23 jarig rappertje het topmodel van Opel omschrijft als ‘een tikkeltje bescheiden’. En dat een dame denkt mankementen te kunnen voorkomen door haar auto een naam te geven. En: nogal vreemd als je denkt dat je voor 500 euro een knappe auto koopt. Dat vind ik niet alleen tenenkrommend, maar ook nog oerdom.

  2. BN-ers (?? ik ken ze niet) die tenenkrommende en oerdomme dingen zeggen… Dat is toch de definitie van nietszeggend? Ik heb tot dusver nog weinig BN-ers iets zinnigs horen zeggen over auto’s. En Tyrezone??? “het enige onafhankelijke glossy magazine over banden, velgen, auto’s en mobiliteit in Nederland en België”. Ik had er nog nooit van gehoord maar er is dus een glossy over banden en velgen! Ja, dan snap ik de interviews en geinterviewden ook wel. Ik ben in ieder geval niet de doelgroep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*