BMW X6 rij indruk

Gisteren terug gekomen uit de USA waar ik in South Carolina een prachtige, lange rit heb gemaakt in BMW‘s nieuwe X6. En hem op een circuit, zowel op nat als op droog heb gereden. Ik ga er later meer over schrijven, maar kan in elk geval al verklappen dat BMW hier weer een sterk staaltje technische innovatie laat zien.

Ik reed zowel in de nagelnieuwe V8 4.4 liter twin turbo die de extravagante carrosserie 407 pk’s en 600 Nm meegeeft als in de 3.5 liter diesel (306 pk). Hij zit zo tjokvol techniek dat ik alleen dit ga noemen: de ‘intelligente’ xDrive met optioneel Dynamic Performance Control waarbij de aandrijfkrachten niet alleen over de vier wielen en voor en achter verdeeld worden, maar ook naar links en rechts. Wat zich zelfs op een nat circuit vertaald als: de wagen redt je zelfs als je veeeel te hard een bocht in gaat. Over- en onderstuur opwekken gaat bijna niet. Het maakt de auto uitermate veilig en zeer geschikt voor mensen die niet kunnen rijden 🙂 Over het uiterlijk van deze enorme coupe op hoge poten valt te discussieren. Toen ik hem voor het eerst op de beurs zag, werd ik er bijkant misselijk van. Maar als je hem zo in de States ziet rondrijden dan krijg je toch het gevoel: hij past hier wel. Hoe dat op de A’damse P.C. Hooftstraat zal zijn? Ik denk in elk geval dat hij veel bekijks zal trekken… 

1 Comment on “BMW X6 rij indruk

  1. Hallo Viola, Ik rij al jaren met BMW . Deze week heb ik een nieuwe 320 cc in afgeleverd gekregen. De rij indruk van de nieuwe X6 is natuurlijk wel een klasse apart. Jouw artikel heb ik gelijk op mijn weblog gezet. Ik ben benieuwd wat je er meer over gaat schrijven.
    Groet Jan.
    http://www.janwib.web-log.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*