BMW domineert Engine of the Year verkiezing

BMW vestigt een nieuw record nu het merk voor het vierde jaar op rij tot winnaar is uitgeroepen van de International Engine of the Year-verkiezing. Een internationale jury kende de grootste eer toe aan de 3,0-liter zescilinder benzinemotor met twinturbotechnologie die de 135i, de 335i en de X6 xDrive35i aandrijft.


Bovendien won de viercilinder 2,0-liter twinturbo dieselmotor uit de BMW 123d de prijs als ‘Best new engine’. BMW en MINI domineerden dit jaar de verkiezingen door samen maar liefst vijf categorieoverwinningen en de hoofdprijs in de wacht te slepen.
De zes-in-lijn 3,0-liter twinturbo benzinemotor van BMW moest een indrukwekkende lijst met krachtbronnen van concurrerende merken verslaan om de algehele overwinning te kunnen claimen. Behalve de titel ‘Engine of the Year 2008’ won de 3,0-liter twinturbo benzinemotor ook in de categorie ‘Best Engine 2.5-litre to 3.0-litre’. De 5,0-liter V10 motor uit onder meer de BMW M5, die in 2005 en 2006 tot Engine of the Year werd uitgeroepen, won dit jaar in de categorie ‘Best Engine above 4.0-litres’. In de categorie ‘Best Engine 1.4-litre to 1.8-litre’ ging de winst naar de 1,6-litermotor uit de MINI en de MINI Clubman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*