BMW 1-serie vernieuwd

Nieuwe snoet voor BMW 1-serieIk voorspelde het al tijdens zijn introductie in Munchen in 2004: dit kleine BMW’tje wordt een hit. Mijn bijrijder was destijds niet overtuigd, want die vond ‘m lelijk en te klein. (Hij had het waarschijnlijk over zijn eigen uiterlijk en de maat van zijn liefste onderdeeltje… ;-)). Allemaal projectie, haha. Over zijn vormgeving zijn de meningen nog steeds verdeeld. Ik vind ‘m geweldig met die ‘doorgebogen’ dorpels van opzij. En dat afgevlakte lijnenspel…

bmw1serieopzij.jpg

De verkoopcijfers spreken luider dan woorden want wereldwijd zijn er inmiddels 200.000 exemplaren van verkocht. Niet slecht voor een compacte wagen met een behoorlijk prijskaartje!
Inmiddels is er een driedeurs variant die ik persoonlijk nog veel aantrekkelijker vind dan de vijfdeurs. Hij komt dit najaar op de markt en tegelijk wordt de vijfdeurs gefacelift. Hij krijgt een iets andere snoet en derriere en een licht gewijzigd interieur.
Bij de driedeurs ontbreken de raamstijlen, net als bij een coupe. En binnenin kun je kiezen voor een vierzits-opstelling; de achterbank wordt dan gescheiden door een armsteun cq opbergvak en de achterstoelen zijn dan iets sportiever uitgevoerd.

bmw1serievoorkant.jpg

Qua motoren is er keuze uit drie benzinemotoren: een compleet nieuwe 118i (143 pk), de 120i (170pk) en het topmodel de 130i, de zescilinder met maarliefst 265 pk. Ook zijn er twee niet te versmaden diesels: de 118d (143 pk) en de 120d (177 pk).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*