Autoverzekering

Vrouwelijke autorijders kunnen geen korting meer krijgen op hun autoverzekering,  alleen omdat ze vrouw zijn. Allianz is volgens de website www.verzekeringssite.nl deze week als laatste grote verzekeraar gestopt met het geven van deze korting.
In het verleden konden vrouwen korting krijgen, omdat ze volgens de statistieken betere autobestuurders zijn. Een Europese richtlijn uit 2004verbiedt echter dat vrouwen worden beloond voor hun betere rijgedrag.

Verzekeraars en andere aanbieders van financiële diensten mogen sinds 21 december geen onderscheid meer maken tussen mannen en vrouwen in premies en uitkeringen.
Hoewel deze richtlijn al enkele maanden geldt, had nog niet iedere verzekeraar de polisvoorwaarden aangepast. Naast Allianz gaven ook EAG en Verzekeruzelf.nl vrouwen tot voor kort premiekorting. Uit onderzoek van het Centrum van Verzekeringsstatistiek blijkt dat vrouwen tussen de28 en 40 jaar het minst schade veroorzaken. Alleen vrouwen tussen de 51 en 60 veroorzaken per incident gemiddeld meer schade dan hun mannelijke
leeftijdsgenoten.
De meeste schade wordt gereden door mannen tussen de achttien en twintig. Eén op de vier jonge mannen veroorzaakt schade bij anderen. Onder vrouwen in deze leeftijdsgroep is de verhouding één op acht.

Bron: De Pers

1 Comment on “Autoverzekering

  1. Uiteindelijk gaat het om ‘bedrag onder de streep’ wat er betaald moet worden. Je kunt als autoverzekeraar adverteren met: hier tot 80% korting. Maar als een andere autoverzekeraar met ‘slechts’ 50% korting goedkoper is dan die van 80% korting dan is de hoogte van het kortingspercentage natuurlijk onbelangrijk. Hetzelfde geldt voor ‘vrouwenkorting’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*