Autovakantie is jeugdsentiment

autovakantie2Het is rustig op de Nederlandse wegen. Files worden nauwelijks gemeld. Dat is niet zo vreemd, want bijna de helft van alle vakantiegangers heeft de heilige koe meegenomen op vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van Auto Trader. Van de ruim 700 respondenten gaat 21% op vliegvakantie, wat goed is voor een tweede plek. De fiets en de bus zijn het minst populair, beiden scoren maar 3%.

Nederlanders zijn dol op een vakantie met caravan. Ruim een op de vijf van de vakantiegangers met auto haakt er een caravan achter. Volgens Auto Trader wint de caravan aan populariteit. Dat komt, volgens de portal, door de toenemende hang naar de populaire kampeervakanties in de jaren ’70.

Autovakantie

“Voor veel vakantiegangers van nu is kamperen jeugdsentiment. De caravan biedt meer eigentijdse luxe dan de tent, maar kent wel de charme van het ouderwetse kamperen”, zegt Odin Termohlen, Senior Manager Marketing van Auto Trader. Of de populaire fietsvakantie uit de jaren ’50 en ’60 ook een revival meemaakt gelooft Auto Trader niet. “We zijn teveel gewend geraakt aan luxe”.

autovakantie3

1 Comment on “Autovakantie is jeugdsentiment

  1. Net terug uit Wales met de Morris. Mooiere wegen om te rijden ben ik nog niet tegen gekomen. Echt geweldig!
    Overigens snap ik nu ook de aversie van Jeremy Clarkson tegen caravans… Het STIKT er van in de UK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*