Autosnoep voor Candy

Ik ben niet gauw jaloers, maar net werd ik toch een beetje :mrgreen: Candy Dulfer kreeg gisteren namelijk de sleutel van haar nieuwe auto. En laat dat nu geen Citroen Saxo zijn, maar net de auto zijn waarvoor ik naarstig aan het sparen ben: de Porsche Cayman. Bij het nieuwe Porsche Centrum Amsterdam kreeg de swingende saxofoniste gisteren de sleutels.

c-Candy bij Cayman

Candy en de Cayman vormen volgens het persbericht een perfecte combi: allebei laten ze een heel eigen geluid horen, maar hét verbindende kenmerk is pure passie.
Candy Dulfer is altijd al een beetje autogek geweest – een familietrekje. Nu stapt ze voor het eerst in een Porsche: de 195 kW/265 pk sterke Cayman met de unieke, razendsnel schakelende PDK-transmissie. Candy’s Cayman is uitgevoerd in de kleur Meteoorgrijs en het interieur is bekleed met zwart leer: een combinatie die zowel funky als stijlvol is – typisch Candy dus: eigen smaak én stijl

Candy in Cayman

De keuze voor Porsche is niet toevallig. Candy heeft, (ook) als het om auto’s gaat, altijd al een uitgesproken smaak gehad. Candy daarover: “Auto’s en muziek hebben veel met elkaar gemeen. Het draait uiteindelijk om een eigen karakter en ‘soul’. Deze eigenschappen heeft de Cayman in overvloed – als je ermee rijdt, voel je de passie. Tel daarbij dat zijn sound ook nog eens indringend en uit duizenden herkenbaar is, en het is niet moeilijk te begrijpen dat ik met deze Cayman graag naar optredens in Europa rijd. Bovendien is Cayman snel, maar toch ook comfortabel – een heerlijke plek voor mezelf. De Cayman is mijn automobiele soulmate voor de komende jaren!”

Candy's Sax in Cayman

Ik gun Candy deze geweldige auto – waarvan ik zeker weet dat hij ooit ook bij mij voor de deur prijkt – van harte. En weet het nu helemaal zeker: Candy is Cool!

20 Comments on “Autosnoep voor Candy

 1. Jaja, niet gaan wrijven nou he Eric, dat ligt gevoelig in deze crisistijd. Laat ik eerst maar eens mijn best doen om te blijven wonen waar ik woon. Het is geen vetpot momenteel. 🙁

 2. Ah vandaar die vorige Seat postings! 😉
  Gun je de Cayman S PDK nog meer dan Candy Dulfer. Jij zou hem ook gebruiken waar deze auto voor bedoeld is, meer dan CD, geloof ik.

 3. Nee joh, ik rijd Alfa geen Seat. Enne: volgens mij maakt Candy wel aardig wat kilometers, dus het is haar ook zeer gegund. En je weet het niet he, misschien zou zij ook wel kicken op zo’n dagje circuit Zandvoort. Ik heb tenminste een keer zo’n eigenarendag meegemaakt en daarbij leer je dan echt omgaan met je Porsche. Hoogst waarschijnlijk wordt haar dat ook aangeboden.

 4. Och, het bezit van de zaak is het einde van het vermaak! Het is mogelijk een overdrijving maar zo smachten als je nu doet naar de Cayman zal je niet meer doen eens je haar hebt. Was waarschijnlijk net zo met je Alfa?
  Enja, meeste van ons worden geraakt door de crisis, but whatever doesn’t kill you can only make you stronger! Bovendien heeft zij ook maar een basis Cayman met ‘amper’ 265 pk en die emotieloze PDK. Nadat de donkere crisiswolken zijn opgeklaard kan jij toch gewoon je Cayman S aanschaffen. De eerste (pre-facelift) Cayman S vind je nu al bij officiële Duitse dealers vanaf 33.900 euro, en dan heb je een puik exemplaar met weinig kilometers…

 5. ‘Autosnoep voor Candy’
  Dat verdient toch wel een eervolle vermelding in de categorie ‘Titel van het jaar’ 🙂

  En die Cayman wacht wel op je, net als ‘mijn’ Elise al heel lang bij Van der Kooi staat te wachten tot ik voldoende centjes heb… (lees: tot de prijs eindelijk eens gezakt is tot normale proporties 😆 )

 6. Ik vind Candy wel een snoepje…

  265 pk is niet veel, maar dat heb je tegenwoordig ook niet nodig. Het vele reizen in zo’n Cayman zal wel een verademing voor haar zijn.

  En Wim, de Elise S1 prijzen zijn er toch al naar?

 7. @ Ralph
  Wat ik eerder zei over ‘amper’ 265 pk wel slechts een grapje. Dit is meer dan genoeg pk om je te amuseren. Oudere 911’s hadden ook een gelijkaardig aantal pk’s en voelen meer dan snel genoeg aan. Heb enkele jaren geleden eens met de TT 2.0 TFSI gereden en die voelde met ‘slechts’ 200 pk meer dan snel genoeg aan. Hangt natuurlijk ook van gewicht en sensaties af want de Golf V GTI met diezelfde motor maar zwaarder en hoger koetswerk + zitpositie voelde al wat trager aan.

 8. @ Viola: Ik hou dat ook heeeeel stil (not), net als dat jij niet te koop loopt met je Cayman-liefde 🙂

  @ Ralph: De Type 49 is nog veel te duur. Ik kan (en moet) wel wachten. Een huis kopen en verbouwen hakt er nogal in 😉

 9. Ach, je plannen met het hele universum delen is een goede manier om te zorgen dat de droom zich ook manifesteert. Sla The Secret er maar eens op na. 🙂

 10. Gaat uiteindelijk goed komen… Nadat de Morris ‘af’ is en de MG van m’n vader door mij opgeknapt is. Dan moet ik even (financieel) bijkomen en ga ik er voor! 🙂
  Er komt gewoon binnen vijf jaar een Lotus. Ofwel een Elite, of een Elise, een van beide. Dat moet gewoon…

  The Secret ken ik niet. Te vinden via Bol.com neem ik aan?

 11. De Cayman is niet zozeer mijn ding (wel de Carrera) maar hallo …. hoe doet Candy Dulfer het om er nog steeds zo goed uit te zien ?
  Rawrrrr.

 12. @ Voila
  Grappig dat je dit zegt, een tijdje geleden is er in een Scandinavisch land (met overheidsstatistieken) onderzoek gedaan naar de levensverwachting van personen die een flink (meer dan 8 jaar) jongere of oudere partner hebben (getrouwd of wettelijk samenwonend). En wat bleek mannen met een (flink) jongere vrouw leven langer (die met een meer ‘mature’ vrouw net minder lang). Maar bij vrouwen ging dit niet helemaal op, vrouwen met een oudere man werden gemiddeld minder oud en voor vrouwen met een partner die flink jonger is was de verwachte levensduur zelfs drastisch ingekort!

  Sorry om compleet off topic te gaan, maar wou het toch even vermelden. Wil bovendien ook niemand afschrikken, verwachte levensduur zegt immers niets over de levenskwaliteit! 🙂

 13. Nou… De levenskwaliteit kan met een jongere vrouw op bepaalde vlakken best wel eens hoger liggen dan met een ‘oude fiets’.

  Helaas zal ik niet ouder worden dan gemiddeld. Mijn vrouw is slechts vijf jaar jonger dan ik 😉

 14. @Stijn: wat een grappig onderzoek! Kan ik dat ergens terug lezen? Moet je wel bekennen dat ik leeftijd een volkomen oninteressante factor vind. Er zijn mensen die al jong ‘oud’ zijn. En ouderen die nog heel jong van geest zijn. De leeftijd van het lichaam zegt niets…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*