AutoRAI 2007 – Dit moet je zien (deel 4)

Ford pakt op de AutoRAI uit met de definitieve productieversie van de nieuwe Mondeo die er zowel als sedan en als de wagon te bewonderen is.

fordmondeosedan.jpg

De modellen kregen het zogenaamde ‘Kinetic Design’ wat zoveel als ‘energie in beweging’ betekent. Hierdoor zien de modellen er ook als ze stilstaan gestroomlijnd en energiek uit.

fordmondeostation.jpg

Ik vind het altijd weer jammer dat de uiteindelijke productiemodellen niet meer lijken op de studies; de Mondeo is namelijk gebaseerd op deze mooie Iosis:

fordiosis.jpg

De voorkant van de nieuwe Mondeo heeft in elk geval wel de trapezevormige grille die ook al op andere modellen te zien waren. Bijvoorbeeld op de alom geprezen, sportieve MPV-vriend van de man-des-huizes ‘Auto van het Jaar’, de S-MAX en de vernieuwde Ford C-MAX de opvolger van de Focus. Uit de serie: ‘Waarom heeft men dit niet eerder bedacht’ is het Easyfuel-systeem. De vulopening van de tank voorkomt voortaan dat je diesel in een benzinewagen en benzine in een diesel zult gooien. De slang past dan eenvoudigweg niet! Omstreeks juni 2007 zullen de Sedan, de vijfdeurs en de Wagon bij de Ford-dealers staan.
Ook te zien: de Focus Coupé-Cabriolet en de Focus Flexifuel, die rijdt op een mengsel van benzine en bio-ethanol.
De stand van Ford vindt je in de Amstel Hal 7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*