AutoRAI 2007 – Dit moet je zien (deel 3)

Sterren kijken
Op de Mercedes-stand schittert een nieuwe ster aan de horizon: de nieuwe C-klasse is een van de meest doorontwikkelde wagens van deze tijd. Van de vorige generatie werden maar liefst 1,4 miljoen exemplaren geproduceerd en inmiddels heeft het design heeft een behoorlijke evolutie doorgemaakt.

mercedes c.jpg

Van opzij heeft de C-klasse een elegante, maar ook relatief sportieve lijn gekregen. Op de AutoRAI zien we de drie uitvoeringen: Classic, Elegance en Avantgarde die allemaal een beetje anders zijn. De Classic is het basismodel, bij de Elegance ligt het accent op luxe en comfort en de Avantgarde is gemaakt voor sportiviteit.

mercedes c-2.jpg

Het merk uit Stuttgart gaf de C-klasse een zeer uitgebreid motorengamma mee bestaande uit diverse vier- en zescilindermotoren. De meeste motoren – maar vooral de viercilinders – werden vernieuwd en verbeterd. Het instapmodel is de C 180 Kompressor die voor € 37.400 voor je deur kan staan . De motor levert voortaan 156 pk (was 143 pk) en 230 Nm (was 220 Nm).

mercedes c-int.jpg

De nieuwe C-klasse staat nog voor de zomer in de showrooms. Meer DaimlerChrysler nieuws is er bij smart waar de nieuwe fortwo en fortwo cabrio debuteren. Bij Dodge staan de nieuwe Avenger en de Nitro. Jeep showt de spectaculaire Patriot en Chrysler de Sebring. Je bekijkt al deze sterren in de Delta hal 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*