Auto Airconditioners

Eindelijk wordt het ZOMER! En dus draaien de auto-airco’s weer op volle toeren. Hier wat airco-weetjes:

airco.jpg

Auto-airconditioning doet ook tijdens deze natte zomer zeer goed werk. In ons zeeklimaat zit bijvoorbeeld veel vocht in de lucht en de airco haalt dit eruit zodat er altijd en een aangename, droge luchtstroom kan circuleren. Hierdoor ontwasemen de ruiten bij nat weer sneller en beslaan niet meer: goed voor het zicht en dus lekker veilig.Ook houdt de airco de lucht vrij van stof, pollen, roetdeeltjes en micro-organismen zodat mensen met gevoeligheden of allergie├źn in de auto minder last hebben van niesbuien en gezwollen en jeukerige slijmvliezen.Het is wel zaak om je airco goed te behandelen. Tips voor een goede werking zijn:

1. Gebruik de airco regelmatig. Als de stilstaande pomp langere tijd stilstaat op de trillende motor, worden de lagers continue belast waardoor de pomp sneller slijt. Bij frisser weer kun je de verwarming er gewoon bij aanzetten.

2. Ruikt de lucht muf? Het komt door bacteriegroei op het raster van de verdamper. Laat de airco daarom jaarlijks desinfecteren bij een erkend autobedrijf.

3. Schakel de airco ongeveer tien minuten voordat je de auto gaat stilzetten uit. Er komt dan minder vocht in het aircosysteem en de verdamper. Hierdoor verzamelen zich minder bacteri├źn waardoor de kans op nare luchtjes kleiner is.

4. Schrik niet als er een waterplas onder de auto ligt. Dit is condenswater, dat via de verdamper wordt afgevoerd.

5. Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt een verstopping van het systeem.

0 Comments on “Auto Airconditioners

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*