Audi A3 vernieuwd

 De A3 is een populair Audi modelletje en: hij ziet er na zijn – als je het mij vraagt minimale – facelift nog steeds aantrekkelijk uit op een onopvallende manier. Alle 2.0 TDI-motoren zijn nu uitgevoerd met common-rail techniek en zijn een zeventraps S tronic versnellingsbak en magnetic ride optioneel beschikbaar. Ook op het groene vlak doet Audi mee: de A3 met 1.4 TFSI en S tronic-versnellingsbak kreeg bijvoorbeeld een A-label.

Het interieur is wat hoogwaardiger geworden, heb ik het idee. En er is wat meer standaard: dagrijverlichting, buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten in LED-techniek, Radio Chorus met luidsprekersysteem en nieuwe stoelbekleding. Verder is het bestuurdersinformatiesysteem (BIS) vanaf het uitvoeringsniveau Attraction standaard.
Je kunt hem aanpassen aan je eigen wensen door bijvoorbeeld opties als het adaptieve dempersysteem magnetic ride, de zeventraps S tronic versnellingsbak met dubbele koppeling, park assist en audio-videovoorbereiding met digitale tv-ontvanger. Ook zijn er vijf nieuwe metallic-/pareleffect kleuren. Monzazilver metallic is gereserveerd voor de sportieve S Line modellen.

Interessant als leaser is wellicht de 1.6 Business Edition met volautomatische airconditioning, metallic-/pareleffectlak en Radio Chorus met CD-frontlader vanaf € 23.620. De A3 1.6 Sportback Business Edition is er voor €24.800. De vernieuwde Audi A3 staat vanaf halverwege juli bij de Nederlandse Audi- dealers. Zijn vanaf prijskaartje: €23.620

3 Comments on “Audi A3 vernieuwd

  1. Ik weet het niet, die neus, die vind ik er niet mooier op geworden. Beetje lomp, die omhoogkomende, uitstekende grille.

  2. Nou Casper is in elk geval geen Audi-fan 😉 Maar met al die minimale face-lifts denk ik ook wel eens dat het veranderen om het veranderen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*