Audi A3 cabriolet -primeur!

Vandaag is het feest bij Audi, want hun nieuwe A3 cabriolet werd onthuld. Gisteren zag je hier een van zijn concurrenten, de BMW 3-serie coupe cabriolet. Welke topless topper kietelt je hebberige spieren het meest? Welke wordt de hit in de 3-categorie? 😉

Bij Audi koos men, in tegenstelling tot BMW voor een sofftop. In het persbericht zegt het merk dat dit wellicht klassiek lijkt, maar dat men het heeft gedaan omdat er belangrijke voordelen aan verbonden zijn. Het dak opent en sluit in slechts negen seconden, ziet er uniek uit (duh…) en neemt in neergeklapte toestand maar weinig ruimte in beslag. Rijd je met z’n tweeen, dan zorgt een windscherm voor extra comfort.

Alle vier voor de Audi A3 Cabriolet beschikbare motoren hebben directe brandstofinspuiting in combinatie met turbotechniek. Er is een diesel: de 1.9 TDI met 105 pk, de nieuwe 2.0 TDI met 140 pk en standaard zesversnellingsbak. De 1.8-liter TFSI met 160 pk en de 2.0 TFSI die 200 pk ‘doet’. De twee benzinemodellen en de 2.0 TDI zijn leverbaar in combinatie met de geavanceerde S- tronic versnellingsbak met dubbele koppeling.

Zo op het eerste oog vind ik ‘m fraai, maar op de foto hieronder heeft ie wel een heeeel erg kort kontje… Waar de BMW teveel vlees op z’n billen heeft, heeft deze A3 te weinig. Uit de serie: wennen en even afwachten tot ik ‘m live kan zien dus.

De A3 cabriolet wordt eind april 2008 in de showrooms verwacht, prijs is nog niet bekend.

0 Comments on “Audi A3 cabriolet -primeur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*