Aston Martin Rapide

Een van de merken waarvan ik nog echt stil word, is Aston Martin. Hoe vinden jullie de nieuwe Rapide? Oef, ik … ik … eh …

Aston Martin Rapide 4 - opzij

Op de Frankfurtse autosalon maakte de sportautofabrikant bekend dat het zijn herintrede gaat maken op de (lucratievere?) ‘familieauto’ markt. Met dit vierdeurs-beestje voor de deur vergeet je helemaal dat je ook nog familie hebt, me dunkt. Sterker nog, je vergeet je eigen naam. Hier nog wat extra oogsnoep.

Aston Martin Rapide 1

Aston Martin Rapide 2

Aston Martin Rapide 3

Aston Martin Rapide 4 - opzij do

Aston Martin Rapide 5

Aston Martin Rapide 6 - a

Aston Martin Rapide 7

Aston Martin Rapide 8 -int

Aston Martin Rapide 9 - int

Aston Martin Rapide 10

23 Comments on “Aston Martin Rapide

 1. 1 x zo duur als een Panamera maar tig keer zo mooi..
  Maar misschien wel te mooi, te glad, te strak. Zou het niet gaan vervelen op den duur? Ik wil er wel een jaar in rijden dan laat ik het wel weten.

 2. Ge-wel-dig mooi! Ik begrijp mensen ook niet die bezwaar hebben tegen ‘t feit dat AM hun design telkens herkauwt. Nou en? Het is toch prachtig? En if it ain’t broke, don’t fix it!

 3. @Anthony: daar had ik ook op gerekend. Dat men het een Lagonda zou noemen. Maar waarschijnlijk willen ze niet aan de laatste Lagonda herinnerd worden of is er iemand die de naam al gekocht/geclaimd heeft en niet mee wil werken.

  @Viola: Helemaal mee eens hoor dat dit het mooiste is wat je qua 4-deurs kan kopen. Maar schoonheid kan op den duur vervelen is mijn ervaring. Als er nou een detail was waaraan je je kon ergeren dan blijft het spannend. Snap je een beetje wat ik bedoel?

  • Nou ik kan je melden dat ik me tijdens mijn laatste ritje in een Aston behoorlijk heb geergerd hoor, dus
   dat zit wel goed 😉 Ik had de 007-versie mee, de DBS, en het regende pijpenstelen. Die wissertjes… argh…
   die leken wel uit het jaar nul te komen. Bovendien lekte hij via de zijruiten. Kan natuurliijk niet voor zo’n dure
   auto, maarja… Dus VBH: genoeg om voor de rest van je leven van te houden 😆

 4. Mooiste voor dat geld misschien. De Maserati Quatroporte is ook heeeeeel mooi. Zeker die van voor de facelift en tweedehands nog betaalbaar ook.

 5. @VBHfan
  Lagonda is nog steeds eigendom van Aston Martin, ze zouden die naam op lelijke SUV’s willen plakken.

 6. hahaha. OK ik ben verkocht. Doe mij er maar 1.
  BTW: krijgen we hier nog iets te zien dan over de DBS? (please)

 7. Ik vrees dat ik moeilijk zal moeten gaan doen want in mijn ogen is dit geen mooie wagen. Het Aston DNA komt volgens mij mooi tot zijn recht bij de V8 Vantage maar bij de DB9 lijkt het mij al wat uitgerokken, de lichtblokken vooraan worden te omvangrijk bijvoorbeeld. Bij de DBS valt het nog mee omdat de aandacht daar wat weggetrokken wordt naar al de opsmuk die erop hangt. Maar bij deze Rapid wordt alles nog extremer, op papier (of scherm) oogt hij nog elegant maar op het IAA leek het wel een olifant. De Panamera is evenmin een schoonheid, maar alvast goedkoper, handiger (de instap achterin in deze Rapid blijkt nogal onhandig) en waarschijnlijk sensatievoller om mee te rijden. Maarja waarvoor hebben we die 4 zitplaatsen ook nodig, laat die kinderen gewoon achterwege en blijf rondrijden in een 911, Cayman of V8 Vantage…

 8. Hmmz ik ben wat verdeeld, je zou hem mooi moeten/kunnen vinden, maar dit is been there/done that design. Hier is niets origineels aan.

  Mooiste vierdeurs blijft de Quattroporte, vooral die van voor de facelift.

 9. @Viola
  Misschien niet helemaal, want ik zet de 911 toch nog voor de Cayman. Heb zelf alleen rijervaring met oudere 911’s. Maar onlangs toch eens enkele hot laps meegereden op Spa met zowel de 997 S als de Cayman S (PDK). En de Cayman viel me toch wat tegen, te onstabiel (begon wel erg snel gaan te oversturen, leuk maar niet echt efficiënt) en naar mijn mening percies iets zachter opgehangen (nogal wat rolneigingen).
  Nu is dit natuurlijk mijn indruk van een rondje circuit, op de openbare weg en in het dagelijks leven kan het een ander verhaal zijn. Maar (ook deels op basis van schoonheid) zou ik, indien het extra geld er was, gaan voor de 911 i.p.v. de Cayman…
  (mijn excuses om off topic te gaan)

 10. Mjah, sehr mooie auto, de Panamera heb ik nu ook al enkele keren gezien in het echt, won-dermooie auto 😮 zo leuk met die LEDjes 🙂

 11. Begrijp me niet verkeerd, de Cayman is allerlinst een slechte wagen. Maar de 911 (vooral als S) vind ik toch beter, handiger en mooier. Maar dit is natuurlijk persoonlijk. Zelf zou ik de Boxster verkiezen boven de Cayman, is goedkoper en je hebt nog een cabrio voor op mooie zomerse dagen. Bij de officiële dealers in Duitsland vind je nu al regelmatig een 3-jaar oude 987 S (3.2 en 280 pk) met vaak slechts 60.000km en alle nodige opties voor 29.000 euro…
  Veel succes alvast met het sparen, enja inderdaad liefst een handgeschakelde!

 12. Ik heb het artikel over de ‘Aston Martin Rapide’ via Carwomen nu pas gelezen, al ken’k de Rapide al vanaf z’n ontwerpstadium.
  Het is alvast ‘n, Automobiel-Kunstwerk Al-là Aston Martin. Daar valt alvast niet aan te twijfelen.
  Het enige wat mij eraan stoort, is dat het koetswerk voor de achterinzittenden zo’n 15 tot 25 cm. langer had mogen zijn, dan pas zou’k persoonlijk kunnen spreken van ‘n Grand Coupé-(hij zou dan beter de benaming kunnen bekomen of krijgen van Grand Rapid)-(tenminste, dat is alvast mijn persoonlijke mening erover).
  Echter, Aston Martin kennende, zij doen normaal wel wat hun klanten vragen, en als dat voorstel inderdaad logischer is, voeren zij dit door, daarvoor ken ik Aston Martin maar al te goed.

 13. Viola, deze auto past echt niet bij ons. We hebben elkaar beloofd niet stil te worden over een auto. Oef…ik…ik…eh…. Oke, ik zeg al niets meer. Jij bent de baas. Als je maar niet denkt dat ik in dit rare ding ga rijden. 4 deuren en alle deuren donkerbabyblauw. Jakkie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*